4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt doğalgaza yaklaştı

EPDK İhale salonunda yapılan Siirt-Batman Doğal Gaz Dağıtım Lisans ihalesi yapıldı.

İhaleye yeterlilik alan beş firmadan dördü katıldı : Fernas İnşaat Ltd.Şti, Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti , Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş , Anadolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. İhale katılımcı firmaların dosyaların incelemesiyle başladı.

İnceleme sonrası kapalı zarf usulü ile verilen birim fiyatlar açıklandı. Ve verilen en düşük üç teklif içerisinden açık eksiltmeye gidildi. Kapalı zarf teklifinde 0,390 centlik teklif veren Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti açık eksiltmeye kalamadan elendi Açık eksiltmeye katılan üç firmadan Fernas İnşaat Ltd. Şti ikinci turda ihaleden çekildi.

Anadolu Doğal Gaz A.ş ile Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş arasındaki ihale beşinci tura kadar sürdü. Beşinci turda Anadolu Doğal Gaz A.Ş verdiği 0, 235 centlik birim fiyatın altında fiyat veremeyen Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildiğini ifade etti. Son olarak İhale Komisyonunun Anadolu Doğal Gaz A.Ş’den 0,235 cent altında teklifi olup olmadığını sorması ve firmanın daha aşağıya çekemeyeceğin bildirmesi sonucunda ihale sonuçlandı.

İhaleye en uygun fiyatı veren Anadolu Doğal Gaz A.Ş. EPDK İhale komisyonunun vereceği karar sonrası süreç işlemeye başlayacaktır. Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mervan Gül : Alt Yapı İhalesi sonrası Siirt tarihinin ikinci ene önemli ihalesine imza atmaktan mutluluk duyduklarını, ihaleyi kazanan Anadolu Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’nin referanslarının kuvvetli olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. İhaleye Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu’nun yanında Batman Milletvekilleri Ahmet İnal ve Emin Ekmen de hazır bulundu

siirt belediyesi
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan inan IP: 88.226.7.xxx Tarih : 1.01.2008 18:43:41

siirt için sevindirici bir haber umarım ihale sonucu hayılrı olur.Ve siirtimiz en kısa sürede doğalgaza ulaşır.Şu üzerimizde kış mevsiminde esen kara bulutlar tarihe karışır.Akşamları dışarı çıkamıyoruz.Kaçak kömürler yüzünden çıkan dumanlar siirti zehirliyor gerçekten.