5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt fıstığı diye İran fıstığı almayın

SİİRTLİ FISTIK ÜRETİCİLERİ İRAN FISTIĞINDAN ŞİKAYETÇİ

Siirt fıstık üreticileri, İran'dan kaçak yollarla yurda sokulan fıstıktan rahatsız. Siirt fıstığı adı altında satılan İran fıstığının Siirt fıstığının kalitesini düşürdüğü ifade ediliyor.

Siirt'te son yıllarda başlatılan fıstıkçılık projeleriyle il merkezi, ilçe ve köylerde yeni oluşturulan fıstık bahçeleri umut kapısı oldu. Ancak, İran fıstığının yurt genelinde Siirt fıstığı adı altında satılması tepkilere yol açıyor.

Fıstık üreticileri yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyorlar. Fıstık üreticileri birliği başkanı Şuayip Aslan, "Bu yıl rekoltemiz Antep fıstığından daha iyi ancak İran'dan gelen fıstıklarla başımız dertte. Üreticiler olarak bu konuda çok dertliyiz. İran fıstığı Siirt fıstığından çok daha kalitesiz. Ama Siirt fıstığına benzerliği sebebiyle Siirt fıstığı adı altında satılıyor. Yasak olmasına rağmen kaçak yollarla yurda sokularak rahat bir şekilde satılıyor. Önlem alınmaması kalitemizin düşmesi ve üretimin azalmasına sebep olacaktır. Bu konuda yetkililerden önlem alınmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 13:51:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 20:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?