5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt hazırlıksız yakalandı!

SİİRT'TE VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Siirt'te vatandaşlar, öğle saatlerinde başlayan toz bulutu ve ardından başlayan sağanak yağışa hazırlıksız yakalandılar. İl ve ilçelerde etkili olan yağmur yağışında şişmeklerden dolayı 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ağır yaralandı.

Yağış nedeniyle Güres caddesine bağlanan yollar ve Aydınlar caddesinde su birikintileri bulunan yollarda yoğunluk oluştu. Yağışla beraber fırtınanın olması nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşadılar. Öğleden sonra Siirt merkezde etkili olan toz bulutları ve ardından etkili olan sağanak yağıştan kaçmak için bazı vatandaşlar durak ve saçak altlarına sığınırken bazıları da mağaza ve restoranlara girdiler. Kimileri de yağmur altında yürümeyi tercih ettiler.

Kentin bazı kesimlerine yağmur bırakan bulutlar ilerleyen saatlerde diğer bölgelerde de kendini gösterdi. Sağanak yağış Eruh, Baykan ve Aydınlar ilçelerinde de etkili oldu.

Vatandaşlar Başbakanlık Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden belediyeye yapılan uyarıda belediyenin vatandaşları gerektiği şekilde bilgilendirmediğinden dolayı tepki gösterdiler.

Şimşek çakmalarından dolayı Kurtalan ilçesine bağlı Toytepe köyünde yaşayan Nizam Dilek (32) yağmurdan korunmak amacıyla Toytepe ilköğretim okulunun çatısının altına sığındığı sırada şimşek çarpması sonucu hayatını kaybederken Siirt merkezde tarlada oyun oynarken yıldırım çarpmasında ağır yaralanan Doğan Yılmaz (15) yakınları tarafından Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağanak yağış nedeni ile il merkezinde birçok ev ve iş yerini su basarken ilde bazı bölgelerde elektik kesintileri yaşandı. Belediye ekipleri su altında kalan iş yerlerinde boşaltma çalışmaları başlattı. Meteorolojiden alınan bilgilere göre yağmur gece de etkili olacak.

SİİRT'TE VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
SİİRT'TE VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
SİİRT'TE VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
SİİRT'TE VATANDAŞLAR YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 22:10:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 22:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?