3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt heyeti Çankaya'ya çıkıyor

Siirt Valisi Musa Çolak başkanlığında 18 kişilik Siirt heyeti, 5 Mart'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

Vali Musa Çolak, makamında düzenlediği basın toplantısında, bir süredir kentin sorunlarını Bakanlara ve diğer yetkililere arz etmeye başladığını söyledi.

Siirt-Eruh karayolunun ivedilikle tamamlanması, projesi tamamlanan Siirt-Pervari, Siirt-Çatak-Van karayolunun yatırım programına alınması ve Siirt Havaalanına modern bir terminal binası yapımı konularında önemli gelişmeler sağladıklarını ifade eden Çolak, Kurtalan'a kadar uzanan demiryolunun Siirt'e kadar getirilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Çolak, tarım ve hayvancılık alanında da Siirt'te önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hayvan sayısı artıyor, özellikle Kurtalan'da, seracılık alanında önemli mesafeler alındı. Bu konuda GAP ve DİKA'nın kaynaklarını harekete geçiriyoruz. Kültürel alanda da geçen yıl güzel çalışmalar yaptık, bu yıl bunları sürdüreceğiz. Nevruz ve Veysel Karani etkinliklerimizle ilgili hazırlıklara başladık. Şimdi de birlik ve beraberliğimizi göstermek ve sesimizi duyurmak amacıyla sayın Cumhurbaşkanından randevu talep ettik. Aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 18 kişilik bir heyet olarak 5 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından kabul edileceğiz."

Vali Çolak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da da randevu talebinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 

AA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?