3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt kavruluyor!

Siirt’te hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkınca sokaklar boşaldı. Çöl sıcaklarının yaşandığı Güneydoğu’da, aşırı sıcaklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Siirt’te hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, halkın gündüzleri evlerine çekilmesi sebebiyle sokaklar boşaldı.

Gündüzleri az sayıda araç trafiğe çıkarken, sokakların boşalması, kenti adeta bir hayalet şehre döndürdü. Uzmanlar, gündüz 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması konusunda vatandaşlara sık sık uyarıda bulunuyor.

Sağlık İl Müdürü Erol Emre Ömür, kalp krizi riskini yükselten en büyük faktörün hava sıcaklığı olduğunu söyledi. Ömür, vatandaşları yüksek sıcaklıklara karşı uyararak, tedbir alınması konusunda uyarıda bulundu ve "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan kalp ve damar hastalığı olan kişilerin, özellikle menopoza girmekte olan kadınların kendilerini korumaları gerekiyor. Şu günlerde mevsimin de etkisiyle kalp krizi riskini yükselten en büyük faktör sıcaklardır. Bu nedenle, bu tür hastalıklara eğilimli olan kişilerin özellikle bu günlerde kendilerini hem sıcaklardan hem stresten korumaları gerekiyor" dedi.

Kalp, damar hastalıkları ve hipertansiyonun en önemli nedenlerinden birinin kolesterol olduğuna dikkat çeken Ömür, "Özellikle yaz aylarında yağlı yiyeceklerden kaçınarak, kendimizi korumamız gerekiyor. Sıcak havalardan etkilenmemek için bol bol sıvı tüketilmeli, yağlı ve sindirimi zor olan besinlerin alımı azaltılmalı, serin ortamlar tercih edilmeli ve sık sık banyo yapılmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 14:55:10
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 22:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?