5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt-Pervari yolu tehlike dolu!

SİİRT-PERVARİ YOLUNDA ÇÖKÜNTÜLER TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Siirt-Pervari karayolunda 1 yıl önce meydana gelen göçük ve çöküntüler büyük tehlike oluşturuyor. Uçurumun eşiğindeki yolda trafik tek şeritten sağlanırken vatandaşlar yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi.

Siirt-Pervari karayolunda geçen sene yapılan çalışmalar nedeniyle yolda çökmeler meydana gelmişti. Daha önce yapılan çalışmalarla yoldaki heyelan riski ortadan kaldırılmıştı.

Ancak, Siirt-Pervari karayolunun alt tarafında yapılan ve Hizan'a bağlanacak olan yeni yol çalışmaları nedeniyle karayolunda çökmelerin meydana geldiğini belirterek bugüne kadar kimsenin müdahale etmediğini ileri süren vatandaşlardan Ayhan Narinç, "İlçemizin girişinde oluşan bu çökmeler büyük tehlikelere davetiye çıkarıyor. Çökmenin yaşandığı bölgede ciddi herhangi bir tedbir alınmamıştır. Bu da bu yoldan geçen araçlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Yolun en kötü noktasında oluşan çöküntünün bulunduğu alanda trafik tek şeritten sağlanıyor. Durumu bilmeyen vatandaşlar kaza yapabilir. Olayın yaşandığı ilk zamanlarda yolun küçük bir kısmında çöküntü oluşmuştu. Yapılan çalışmalar sonucu heyelan riski ortadan kaldırıldı. Ama daha sonra yolun ortasına kadar çöküntü meydana geldi. Eğer bu yol tamamen çökerse, yolun aşağısında bulunan ve ilimizin önde gelen alimlerinden rahmetli Şeyh Müşerref'lerin köyü heyelan altında kalacak. Yetkililerin bir an önce Pervari yolu için bir alternatif üretmeleri ve eski yolu da bozarak oluşabilecek bir heyelanı önlemeleri gerekiyor" dedi.

Aynı yolda dağdan kopan kayalar birçok kazaya ve bir polis memurunun trafik kazasında şehit olmasına neden olmuştu.

SİİRT-PERVARİ YOLUNDA ÇÖKÜNTÜLER TEHLİKE OLUŞTURUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 14:40:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?