8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Siirt sele teslim!

SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR

Siirt genelinde dünden bu yana aralıksız devam eden yağmur yağışı nedeniyle Siirt merkez ve ilçelerde çok sayıda sel taşkını ve toprak kayması yaşandı. Şu ana kadar 1 kişinin kayıp olduğu açıklandı. Siirt ve ilçelerinde dün geceden beri etkili olan sağanak yağış nedeni ile birçok bölgede su taşkını oldu. Siirt merkezde yaklaşık 10 ev ve iş yeri su altında kaldı.

Siirt-Kurtalan yolunun 27. kilometresinde heyelan nedeniyle trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Baykan ilçe merkezi çıkışında bulunan Obay köprü mevkiinde sel sularına kapılan bir kadın için arama kurtarma çalışmaları gün boyu dinmeyen sel sularından dolayı yarın geniş bir alan üzerinde devam edilecek.

Yetkililer Siirt genelinde sel suları ve toprak kaymalarına karşı köy muhtarlarını ve vatandaşları uyardılar.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, yağan yağmurların geçen yıllın 4 katı daha fazla olduğunu ifade etti. Sadak "Yağmur geçen yıl kasım ayında meydana gelen sel felaketinden daha fazla olmasına rağmen aldığımız tedbirler sonucu şu ana kadar il merkezinde can kaybı yaşanmadı. 3 evde su taşkını yaşandı, bunlardan biri bodrum katı olduğu ve diğerleri de yanlış imar sonucu evleri su bastığını tespit ettik. Dün geceden beri ilgili kurum müdürlerimiz ve personellerimiz çalışmalar yürütüyorlar. Gün boyunca ben

zaman buldukça çalışmaları yerinde inceledim ve sel taşkınlarını minimuma indirmek için çalışmalarımız devam diyor. Duyduğumuz kadarı ile birçok ilçemizde sel taşkını yaşanmış, Baykan ilçemizde bir vatandaşımız suya kapılması sonucu hayatını kaybetmiş" dedi.

Siirt'te devam eden yağışlar nedeni ile tıkanan kanalizasyon kanalları nedeni ile yağmur sularının sokaklara taşması vatandaşların tepkisine neden oldu. Zaman zaman elektrik kesilmeleri meydana geldi. Yağışların yarın da devam edeceği öğrenildi.

 

ŞİRVAN İLÇESİ BAĞCILAR KÖYÜ KÖPRÜSÜ YIKILDI

Siirt'te dünden bu yana devam eden sağanak yağış nedeni ile meydana gelen sel sularından dolayı Şirvan ilçesine bağlı Bağcılar köyü köprüsü yıkıldı.

Köylüler sel suları içinde karşıdan karşıya geçerek ilçe merkezine ulaşıyorlar.

Köylülerin ulaşımları için bu köprüyü kullandıklarını söyleyen köyün muhtarı Hasan Tokal, buraya sağlam bir köprü inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

 

ŞİRVAN İLÇESİNE BAĞLI KİRAZLI KÖYÜNDE HEYELAN

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Kirazlı köyünde toprak kayması meydana geldi. 2 evde yıkım meydana gelirken cami ve çok sayıda evde hasar oluştu.

Alınan bilgilere göre: Şirvan ilçesine bağlı Kirazlı köyünde bugün meydana gelen toprak kayması nedeni ile 2 evde yıkılma meydana gelirken köyün camisi ve yaklaşık 20 hanede hasar oluştu.

SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
SİİRT GENELİNDE SU TAŞKINLARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 22:30:01
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 00:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?