5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt su krizini fırsata dönüştürdü

AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt'in geçen yıl yaşadığı su krizini fırsata dönüştürdüğünü belirtti.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran Siirt'te yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Demirkıran, DSİ Batman Şube Müdür Vekili Süleyman Tekin ile birlikte değişik kaynaklardan kente su verilebilmesi için Botan Çayı kenarında kurulan pompa istasyonu ile yapımı devam eden temiz su arıtma tesisinde yürütülen çalışmaları inceledi. Demirkıran, Siirt il merkezine Botan Çayı'ndan su sağlayacak pompalarda ve keson kuyularında yaptığı incelemelerde Siirt'in geçen yıl su konusunda yaşanan krizi fırsata dönüştürdüğünü belirtti.

Demikıran, "Siirt geçen yaz su konusunda büyük sıkıntı yaşadı. Biz parti olarak bunun ceremesini çektik ve belediyeyi kaybettik. Ancak, Siirt bu krizi fırsata dönüştürdü. Bu sıkıntı sonucu kente su verilen Hesko ve Kezer hatları birbirinden ayrıldı. Kezer hattı üzerinde yazın tüketilmek üzere kışın su toplayacak bir baraj inşaatı söz konusu. Zemin uygun olduğu takdirde bu baraj da yapılacak. Bunların yanı sıra Botan Çayı üzerinden kent merkezine su verecek pompalar takıldı. Bunlar için de yeni bir hat döşendi. Tamamlanma aşamasına gelen bütün bu çalışmalarla Siirt'in uzun yıllar su ihtiyacı karşılanmış oldu. Kente su temini için yapılan çalışmalar için toplam 28 milyon TL harcama yapılmış olacak" dedi.

Milletvekili Demirkıran, 50 bin metreküp kapasitedeki son sistem arıtma tesisinin de sonbahar mevsimine kadar hizmete gireceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?