5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt tekrar sinemaya kavuşacak

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, ilin kültürel gelişimine önem vereceklerini söyleyerek, kenti tekrar sinemaya kavuşturulacaklarını bildirdi.

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Afif Demirkıran, önümüzdeki sezondan itibaren Siirt'in tekrar sinemaya kavuşturulacağını söyledi.

Milletvekili Demirkıran, "İlde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığımız ziyaretler kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldık. İlin kültürel gelişimi bizim açımızdan çok önemlidir. Bu kültürün gelişerek gelecek nesillere sağlıklı olarak aktırılması konusunu önemsiyoruz. Bu müdürlüğümüzün kültürel ve turizm alanında yürüteceği bütün çalışmaları destekleyeceğiz. Bu arada Valililiğimizin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı bir proje dahilinde satın alınan sinema makinesini görme imkanı buldum. Önümüzdeki sezondan itibaren sinema salonunun faaliyete geçirileceği bilgisini aldım. Sinemanın arzu edilen bir şekilde görevini ifa etmesi için gereken desteği vereceğiz. Böylelikle 35-40 yıl önce üç sinema salonunun bulunduğu Siirt'te vatandaş
tekrar film izleme imkanına kavuşmuş olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 19:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?