8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Siirt Üniversitesi çifte kupa ile döndü

SİİRT ÜNİVERSİTESİ ANTALYA'DAN ÇİFTE KUPA İLE DÖNDÜ

Siirt Üniversitesi halk oyunları ekibi, Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olan Üniversitelerarası Halkoyunları Yarışmaları'ndan çifte kupa ile dönmeyi başardı.

Antalya'da düzenlenen ve 67 üniversitenin katıldığı yarışmalarda Siirt'i temsil eden Siirt Üniversitesi halk oyunları ekibi, stilize ve otantik dallarında iki üçüncülük kupası almayı başararak geri döndü. SKS Daire Başkanlığı Kültür ve Spor Birimi sorumlusu Nevzat Alp, Antalya'da da iyi bir mücadele verdiklerini ve başarılı derecelerle Siirt'e döndüklerini söyledi. Alp, "Öncelikle bize destek veren Rektörümüze tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Kendisi, bize verdikleri büyük destek ve sağladıkları

imkanlarla elbette başarılı olmamızı sağlamışlardır. Oyuncularımız da çok çekişmeli geçen yarışmalara rağmen hiç bir zaman rektörümüzün bu güvenlerini boşa çıkarmadılar. Bundan sonra da bu geleneğimizi sürdürüp, gideceğimiz her yarışmada üniversitemize böyle güzel dereceler kazandıracağız. Üniversitemize layık başarılı oyunlar sergileyerek, ilimizi ve üniversitemizi en güzel şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Recep Ziyadanoğulları ise, "Siirt Üniversitesi olarak her platformda ve alanda çıtayı yükseltmeye çalışmaktayız. Akademik alandaki başarılarının yanı sıra üniversitemiz sosyal ve sportif etkinlikler alanında da büyük başarılara imza atmaya devam etmektedir. Üniversitemizin adını bu tür etkinliklerle de duyurmaya ve bugün olduğu gibi her platformda bizler de varız demeye devam edeceğiz. Antalya'daki yarışmalarda, Dicle Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Marmara

Üniversitesi, Zonguldak ve Ankara Üniversiteleri gibi köklü üniversitelerimizin olduğu zorlu gruplarda mücadele edilmiş ve bu önemli başarı kazanılmıştır. Söz konusu müsabakalarda görev alan ve mücadele eden tüm oyuncularımızı ve ekip çalıştırıcılarını yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:32:01
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 18:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?