5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt Üniversitesi mezuniyet töreni

Siirt Üniversitesi mezuniyet töreni kapalı spor salonunda yapıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, "İmkanı olan bütün Siirtlilere sesleniyor ve onları fıstık ağacı dikmeye davet ediyorum'' dedi.

Atatürk Stadyumu'nda yapılması planlanan ancak havanın yağışlı olması nedeniyle 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'na alında törende konuşmalar yapıldı, belgeler dağıtıldı ve kepler havaya fırlatıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Üniversitemiz hızla gelişiyor, büyüyor. Bugün ikinci mezunlarımızı veriyoruz. Geçen yıl 2 bin 244 olan öğrenci sayımız bu yıl 2 bin 892 idi. Gelecek eğitim ve öğretim yılında bu sayı 3 bin 800-4 bin civarında olacaktır. Üniversitemiz gelişimini hızlı bir şekilde tamamlıyor. Geçen yıl 11 olan öğretim üyesi sayımız 50'yi buldu. Üniversite olarak şimdiden Siirt'in gelişimine katkıda bulunmaya başladık.

Bize göre daha önce de belirttiğim gibi Siirt'in hedefi 100 milyon, üniversitemizin de hedefi 100 bin fıstık ağacı olmalıdır. Buradan imkanı olan bütün Siirtlilere sesleniyor ve onları fıstık ağacı dikmeye davet ediyorum. Buna ulaştığımız zaman her vatandaşa bir ağaç düşecek şekilde fıstık ağacımız olacak ve ülkemiz zenginleşerek, barış huzur sağlanacak. Biz bu amaçla kolları sıvadık ve şimdiden kampus alanımızda ağaçlandırma çalışmalarına başladık" ifadelerini kullandı.
Ziyadanoğulları basın mensuplarının çok önemli görevler üstlendiklerini belirterek teşekkür etti.

Törende daha sonra üniversite birincisi Şeyhmus Dandankaya bir konuşma yaparak yetişmelerindeki katkılarından dolayı öğretim üyelerine teşekkür edip yaş kütüğüne plaket çaktı. Eğitim Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yemin törenlerinin ardından tören, keplerin havaya fırlatılması ve hatıra fotoğrafları çekimi ile sona erdi.

Buradaki törenin ardından Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Keskin'in organizasyonuyla düzenlenen resim ve el işi sergisinin açılışı yapıldı.
Tunceli'de şehit düşen asker Abdulhakim Ayten'in cenazesi nedeniyle Siirt Valisi Necati Şentürk törene katılmazken, törenin eğlence kısmı da aynı gerekçeyle iptal edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?