4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt Üniversitesi'nde nevruz kutlaması

SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE NEVRUZ KUTLAMASI

Siirt Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Okay, Nevruz'un özünde var olan değerler ışığında kutlanması gerektiğini söyledi.

Üniversitenin konferans salonunda başlayan daha sonra bahçede folklor gösterileri ile devam eden etkinlikte konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Okay, "Her şeyden önce bizler Nevruz Bayramı'nı İnsanlık için bir neşe bir umut ve coşku kaynağı olarak özünde var olan değerler ışığında kutlanması gereken bir bayram olarak görüyoruz. Onun özünde birbirimize yeni bir coşkuyla umutla sarılmak vardır. Üniversitemizin bu çok anlamlı özlü mesajına sahip çıkmak adına düzenlediği bu etkinlikte hedefimiz aramızdaki sevgi barış ve kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi canlı tutmaktır. Bugün, burada bu bayram sevincini yaşarken ve yaşatırken sevginin barışın kardeşliğin evrensel dilini yücelteceğiz" dedi.

Törende daha sonra Öğretim Görevlisi Adem Sandık tarafından günün anlam ve tarihçesi anlatıldı. Üniversite Müzik ve Tiyatro Topluluğu'nun halk müziği konserinin ardından kutlamalara bahçede gerçekleştirilen folklor gösteriler devam edildi.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE NEVRUZ KUTLAMASI
SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE NEVRUZ KUTLAMASI
SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE NEVRUZ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 16:39:02
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 17:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?