4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt Üniversitesinde yeni öğretim yılı

Siirt Üniversitesi'nde 2007-2008 akademik yılı törenle başladı.


Kültür merkezinde düzenlenen törene Vali Vekili Adil Nas, Belediye Başkanı Mervan Gül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özkan Ayaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf Varol, üniversiteye tahsis edilen Ticaret Meslek Lisesi binasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz bünyesinde halen Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun dışında Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu, Eğitim Fakültesi bitişiğinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi binasının üniversitemize tahsis edileceğinin müjdesini vermiştir. Siirt Üniversitesi bünyesinde yeni bölümleri açmamız isteniyorsa ilgili yöneticilerimizin sağduyulu davranmaları ve bu binanın üniversiteye tahsisi yönünde tasarruflarda bulunmalarını diliyorum. Belediye başkanımızla yapılan görüşmeler sonrasında mevcut kampus alanımız asfaltlanmış, bazı mekanlarımızın badana ve boya işlemleri tamamlanmıştır. Binamızın onarım eksikliklerinin giderilmesi konusunda kendilerinin desteğini alacağımıza tüm samimiyetimle inanıyorum" dedi.


Siirt'e üniversite kurulması konusunda büyük gayret sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mervan Gül ise, "İlimizde üniversitenin kurulması birçok önemli gelişmeyi beraberinde getirecektir. Kentin sosyoekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Biz belediye olarak üniversitenin kurulması konusunda üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yapmaya hazırız. Siirt Üniversitesi'nin kurulmasında katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyor ve Siirt Üniversitesi'nin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.


Siirt Üniversitesi'nin yapım aşamasına geldiğini belirten Vali Vekili Adil Nas da, "Üniversitenin yapımında sadece iş adamlarının değil, sivil toplum örgütleri, meslek oda temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Siirtli tüm vatandaşların katkıları olması gerekir. Üniversite sadece binadan ibaret değil, orada öğretim görevlerinin bulundurulması konusunda rektör hızlı bir çalışma yapacaktır. Kurulan üniversiteyi Siirt'in sorunlarına duyarlı hale getireceğinden kuşku duymuyoruz" şeklinde konuştu.


Üniversitenin kente sosyal ve kültürel anlamda çok önemli bir ivme kazandıracağını da belirten Nas, "1950'li yıllarda Tillo'da bilim kitleleri vardı, maalesef günümüzde bu kitlenin yok olduğunu görüyoruz. Kurulacak Siirt Üniversitesi bu bilim kitlesini yeniden canlandırıp pekiştirecektir" dedi.


Yeni öğretim yılının ilk dersini veren Yrd. Doç. Dr. M. Halil Leylak, "Eğitim ve Düşünce Hayatımızda Atatürk" konulu bir sunum yaptı. Halil Leylak, "Eğitim hayatımızda tüm düşünceleri barındıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı devrim ve getirdiği inkılaplarla ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu ispatlıyor. O yaptığı yeniliklerle toplumu üstün kıldı. Atatürk, yaptığı yeniliklerle ülkedeki eğitimi önemli bir duruma getirdi. O, sadece ülkedeki eğitimin devlete memur yetiştirmek olmadığını düşünüyor, aksine çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılması ve ülke toplumunun insan haklarına saygılı olmasını sağlamak amacıyla eğitime büyük önem veriyordu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabahattin durak IP: 85.97.43.xxx Tarih : 25.10.2007 17:19:13

siirtimize hayırlı olsun devletimize miletimize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi cenabı allhtan dilerim