3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt Valiliği Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Açtı

            Siirt Valiliği uzak doğuda meydana gelen deprem  ve Tsunumai’ felaketinden  zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası açtı. Kampanyaya ilk bağışı Vali  Murat Yıldırım ve eşi Z. Sahavet Yıldırım yaptı.
            Vali Murat Yıldırım tarafından başlatılan kampanya ile il genelinde vatandaşlardan parasal yardım toplanacak. Vali Murat Yıldırım düzenlediği basın toplantısında halka seslenerek yardım kampanyasına katılmalarını istedi. Vali Yıldırım “Depremde yaşanılan acıların hafifletilmesi amacıyla bir yardım kampanyası düzenlemiş bulunuyoruz. Kızılay Genel Merkezi de bir kampanya düzenlemiş ancak bu kampanya 10 Ocak 2005 tarihinde sona eriyor. Depremin yol açtığı acıları hep birlikte görüyoruz. Basın aracılığıyla Ülke olarak bizlerde 1999 yılında Marmara da yaşanan depremi yaşadık. Depremin meydana getirdiği acı ve sıkıntıları biliyoruz. Bu tür felaketleri ne halkımızın ve nede başka halkların yaşamasını istemiyoruz. Basın aracılığıyla bütün Siirt halkına seslenerek onların bu kampanyaya destek vermelerini istiyorum. Zengin fakir her vatandaşın bu kampanyaya destek vereceğini de umuyorum. Bu kampanya ile öğrencilerimize ve il genelindeki tüm vatandaşlarımıza ulaşarak katkı vermelerini bekleyeceğiz.“ dedi.
            Vali Murat Yıldırım felaketten zarar gören bir çok ülke ile bağlarımızın 500 yıllık bir geçmişe dayandığını, Osmanlı İmparatorluğundan giden bir çok nisanın buralara yerleştiğini de hatırlattı.
            25 Ocak 2005 tarihine kadar sürecek olan kampanya nedeniyle Ziraat Bankası Siirt Şubesinde Siirt Valiliği Uzak Asya Depremi Yardım Hesabı 29957859–5002 adıyla bir yardım hesabı açıldı. Vali Murat Yıldırım hesaba  50, emekli öğretmen olan  eşi Z. Sahavet Yıldırım da  30 YTL. olmak üzere toplam 80 YTL katkıda bulundu.
            Kampanyanın duyurulması için Cuma günüde camilerde konu ile ilgili hutbe okutturulacak.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 18:02:41
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 20:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?