3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt yeşilleniyor

Siirt Belediyesi, ’Yeşil Siirt’ kampanyası başlatarak, kente 7 bin yetişkin ağaç dikilmesi çalışmalarına start verdi. Belediye Başkanı Mervan Gül, daha yeşil bir Siirt amaçladıklarını söyledi.

Başkan Mervan Gül, park ve bahçeleri denetleyerek, çalışanlardan bilgi aldı. İlk yetişkin ağaç, düzenlenen törenle Başkan Gül ve gazeteciler tarafından dikildi. Göreve geldikleri günden bu yana hizmet ataklarının sürdüğünü belirten Gül, yeşiller içinde bir Siirt hedeflediklerini belirtti.

Kentte birçok yeri çam ağaçları ile donattıklarını ve dışarıdan getirtilen 30 yaşında çeşitli cins ağaçların da özel ekim cihazlarıyla kentin her köşesine dikilmeye başlandığını kaydeden Mervan Gül, "Siirt’i yeşil bir görünüme kavuşturmak ve ağaç sevgisini üst seviyeye çıkarmak hedefindeyiz. Amacımız, daha yeşil bir Siirt oluşturmaktır. Çalışmalarımız yaz kış demeden devam edecektir. Artan nüfusla birlikte gelişen Siirt’in çehresini ağaçlandırma çalışmalarıyla değiştirmek istiyoruz. Kentin görünümü, yepyeni bir ağaçlandırma kampanyası ile canlandırılacaktır" dedi.

Belediye tarafından Siirt’te başlatılan örnek bir ağaçlandırma projesi ile 7 bin yetişkin ağacın toprakla buluşacağını kaydeden Başkan Gül, "2005 yılına girmemizle birlikte düzenlenen bu kampanyada yeni yıla yeni umutlarla ve yeni ağaçlar dikerek girmeye çalıştık. Dikilen ağaçları zabıta ile değil, sevgiyle koruyabiliriz. Ağaçlara sahip çıkılmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2005 Salı 16:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?