5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt zehir soluyor

SİİRT'TE HAVA KİRLİLİĞİ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Siirt'te kış mevsiminin gelmesiyle hava kirliliğinin ciddi boyutlara ulaştığı ve insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Siirt Genç İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Barış İlçin konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hava kirliliğinin Siirt'te ciddi boyutlara geldiğini ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirten İlçin, "Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Siirt'te hava kirliliği büyük boyutlara ulaştı. Bunun sonucunda da insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Siirt'te özellikle kaçak kömür kullanımından kaynaklanan dumanlar insanlar için zehirli bir havaya neden oluyor. Apartmanlardan ve evlerden havaya yayılan zehirli dumanlar insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Akşam saatlerinde ise ısınma amaçlı olarak daha fazla soba ve kaloriferler yakıldığından dolayı şehir merkezi tamamen karabulutlara teslim oluyor" dedi.

Hava kirliliğinin bu derece ciddi boyutlara gelmesindeki en önemli etkenin soba ve kaloriferlerin bilinçsiz bir şekilde yakıldığından kaynaklandığını belirten İlçin, yetkililerden Siirt'te oluşan hava kirliğinin acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini istedi.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Siirt, geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında hava kirliliği en yüksek olduğu iller arasında yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre 2010 yılı Ekim ayında partiküler madde (PM10) (Gaz halindeki emisyonların kimyasal dönüşümü ve yığın halinde şekillenmesi ile oluşan, çapı 10 mikrometrenin altındaki partiküler maddeler) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri Siirt, Batman, Elbistan, Van ve Çorum oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 09:39:01
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 10:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?