4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'e biyolojik arıtma tesisi

Siirt'te, 120 dönümlük alan üzerine biyolojik arıtma tesisi kuruluyor.


Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siirt'te büyük bir ihtiyaç olan kanalizasyon sularını arıtma tesisi kuruyoruz. Kanalizasyon suları, kurulacak 3 atık su arıtma tesisindeki biyolojik arıtmadan sonra Ilısu Deresi'ne deşarj edilecek. Bu su tarım alanında da kullanılabilecektir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu projenin bir benzeri yoktur. Yapımı büyük bir hızla tamamlanan tesis, 120 dönüm üzerinde yapılıyor. Bu arıtma tesisleriyle sadece altyapı sorunu çözülmeyecek, sağlık sorunlarının birçoğu ortadan kalkacaktır" dedi.


Başkan Gül, kanayan yara haline gelen ilin altyapı sorununun yakın bir zamanda tamamen biteceğini ifade ederek, "Bizim en fazla üzerinde durduğumuz şehrin dev altyapı projesidir. Daha refah, daha huzurlu, yaşam standardı yüksek bir Siirt için altyapı projesini hızla hayata soktuk ve tamamlanması için gayret gösteriyoruz. Siirt'in altyapısında kullanılacak 12 milyon 938 bin euro ile Siirt'in kanalizasyon sisteminin tamamına yakını yenilenecek. Su sisteminin rehabilitasyonu yapılacak. Ana arterlerde tüm su boruları değişecek. Yağmur suyunda ise sadece ana caddelerde toplayıcı kanallar yapılacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 17:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bidost IP: 212.175.112.xxx Tarih : 27.11.2007 18:35:13

yerel seçimlerin yaklaşmasıyla bi yerleri tutuşan sayın GEÇİCİ YEREL YÖNETİCİLER.inşallah halk sana ve senin gibilere bi daha fırsat vermez.