5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'e botanik park

SİİRT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI

Siirt Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısına bugün devam edildi. Hafta başında yurt dışında olduğu için toplantılara ilk defa katılan Belediye Başkanı Selim Sadak, yaz mevsiminde yapılacak haşerat ilaçlama işinin ihale edildiğini ve ABD'li bir iş adamı tarafından kente botanik park yapılacağını açıkladı.

Meclis üyelerine yurt dışından getirdiği çikolataları ikram eden Başkan Sadak, "İlkbahar ve yaz mevsiminde ilimizde yapılacak olan ilaçlama işini bir firmaya ihale ettik. İhaleye dört firma katıldı. 123 milyon tutarındaki ihaleyi 63 milyona verdik. İlaçlama çalışmalarına başlanacak. Yollardaki çukurlardan çok şikayet geliyor. Havaların düzelmesiyle birlikte çukurların doldurulması işlemine başlayacağız. Yollardaki kalıcı çalışmayı ise Haziran ayından itibaren başlatacağız. Bu arada ABD'li bir iş adamı Siirt'e geliyor. Bu iş adamı Siirt'te geniş modern bir botanik park yapmak istiyor. Kendisine alternatif birkaç arsa bulduk. Park yapım çalışmaları en fazla iki ay içerisinde başlayacak. Atık su arıtma tesisi bu ayın sonunda tamamlanacak" dedi.

Sadak, DİKA'nın mali destek çağrısından yararlanmak üzere 3.5 milyon TL tutarında yağmur suyu kanal projesini hazırladıklarını da belirtti.

SİİRT BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 12:06:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?