5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'e kadın aday adayı

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için Siirt'te ilk defa bir kadın, aday adaylığı başvurusu yaptı.

Halime Akkoyun Siirt Belediye Başkanlığı için AK Parti'ye aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvurusunu son dakikada yapan Akkoyun, ''Görev şansı verildiği takdirde Siirt'e bir bayan eli değmiş olacak'' dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek aday adaylığı başvurusunu yapan Halime Akkoyun, "Bir bayan olarak Siirt'te de bayanların siyasette yer almaları gerektiğine inandığım için başvurdum. Mesai saatinin bitiminde başvuru için gerekli parayı yatırdıktan sonra parti binasına gelerek başvurumu yapıyorum. Eğitim Fakültesi öğrencisiyim. Siyaseti seviyorum. Bayanların siyasette daha aktif olarak rol almaları gerektiğine inanıyorum. Siirt'te ilklerden birini yaşamaktan son derece mutluyum. Bildiğim kadarıyla ilimizde başkanlık için başvuran ilk bayan benim. Bana imkan tanındığı takdirde çeşitli projelerim var. Örnek vermek gerekirse, yeşillikler içerisinde bir Siirt oluşturmaktır. Diğeri de bayanlar için sosyal ve kültürel aktiviteler ve mekanlar oluşturarak onları toplum hayatında daha aktif hale getirmektir. Kısacası görev şansı verildiği takdirde Siirt'e bir bayan eli değmiş olacak ve başta temizlik olmak üzere çok şey değişecektir" ifadelerini kullandı.

Akkoyun, daha sonra başvuru belgelerini İl Başkanı Bayram Kızılay'a verdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN İNAN IP: 88.224.54.xxx Tarih : 3.01.2009 23:49:46

HASRET VE ÖZLEMİNİ DUYDUĞUMUZ MEMLEKETİMİZ İÇİN Sn.BAŞBAKAN İNŞALLAH EN HAYIRLI KİŞİYİ ADAY GÖSTERİR ŞİMDİDEN İLİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN