3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt'e su geliyor

Siirt’in köy ve mezralarında yaşanan içme suyu sorununun çözümü için çalışmalara başlandığı bildirildi. Vali Murat Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, Siirt’te şimdiye kadar çözülemeyen içme suyu sorununu ortadan kaldırmak amacıyla, ilkbaharın başında çalışmalara start verileceğini, sorun çözülene dek çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Vali Yıldırım, son yıllarda bölgede yaşanan kuraklık ve yağışların azlığı sebebiyle su sıkıntısı çeken köy ve mezralarda toplu bir çalışma başlatacaklarını söyleyerek, "Yıllardan beri ödeneksizlikten veya yatırım programına alınmamasından dolayı köy ve mezralarımız, içme suyu açısından büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu sıkıntılar, özellikle yaz aylarında daha da artmaktadır. Şimdiye kadar yapılan ve her biri, bir veya bir kaç köyü kapsayan içme suyu çalışmaları verimli olmamaktadır. Biz bu sorunu kökten, kalıcı bir şekilde çözme amacındayız. Bunun için de toplu bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz. Kaymakamlar ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün görüşleri doğrultusunda içme suyu sıkıntısı çeken köy ve mezralar, ele alınacak ve konuyla ilgili projeler hazırlanacak. Hazırlanan projeler, köy ve büyük mezralardan başlamak üzere uygulamaya konulacak" dedi.

Vatandaşı, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturma amacında olduklarını belirten Vali Yıldırım, "Eğitim, sağlık gibi öncelikli konularımız arasında içme suları da önemli bir yer tutmaktadır. İçme suları konusunda hazırlanacak projeler için gerekli olan boru ve diğer malzemelerin toplu olarak alınması planlanıyor. Bunun için genel bütçenin yanı sıra, özel idare ve köylere hizmet götürme birliklerinin ödeneklerinden yararlanması ve çalışmaların bu birlikler aracılığıyla yapılması planlanıyor. Çalışmalara bu yılın ilkbaharından itibaren start verilecek ve tamamlanıncaya kadar aralıksız olarak sürdürülecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 18:11:19
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 18:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?