27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİİRT

Siirt'in Eruh İlçesinde 30 Ağustos Zafer Şöleni

    30 Ağustos Zafer Bayramının 82. Yıldönümü edeniyle Siirt'in Eruh İlçesinde bir şölen düzenlendi. Şölende Eruh halkı sanatçılarla birlikte şarkı söyledi, İlçe yöneticileriyle halay çekti.
    Eruh Cumhuriyet Meydanında düzenlenen şölene; Eruh İlçe Belediye Başkanı Hamit Nas, Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, Jandarma Komutanı Yzb.İbrahim Taşkın, daire müdürleri ve iki bine yakın kişi izledi. Siirt’ten giden sanatçılar Lütfü Turşak ve Cengizhan Tan’ın yurdun dört bir tarafından seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla coşan Eruhlular, havai fişek gösterileriyle de değişik bir gece izlediler. İlçenin kendisini sevdireceği kesin olan, çiçeği burnunda bir aylık Savcısı Menderes Arıca’nın Ege yöresine ait Zeybek Havalarını tek başına oynaması büyük alkış aldı. İlçe halkı Yüzbaşı İbrahim Taşkın ve diğer yöneticilerde yüzlerce bay ve bayandan oluşan gruplar halay çektiler. Gece boyunca yurdun dört bir yanına ait türkülerin yanı sıra değişik yörelerimize ait halk oyunları da sergilendi.
    Havai fişek gösterileri de yapılan gece nedeniyle bir açıklama yapan Eruh İlçe Kaymakam Vekili Aydınlar Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ”Artık terörle anılmak istemiyoruz. Halkımız sevginin, barışın güzelliklerin ön plana çıkmasını istiyor. Vatanına devletine bağlı olan halkımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramının 82. yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz bu geceye gösterdiği ilgi bunun göstergesidir. Geçen hafta da askere giden arkadaşları için gençlerimizin düzenlediği askere uğurlama töreni de bunun bir başka göstergesidir.” Dedi.
    Eruhlu yetenekler Ahmet Nas ve Metin Erdoğan”ın da birer parça seslendirdiği gece boyunca havai fişek gösterileri de yapıldı.
 
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 13:03:50
Güncelleme :12 Eylül 2004 Pazar 15:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?