4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'in esnaflık ve vergi kültürü var

SİİRT'TE VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI

Siirt'te 'Vergi Haftası' kutlamaları çerçevesinde Defterdar Musa Avcu başkanlığındaki bir heyet Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Vali Şentürk, ilde bir esnaflık ve buna bağlı olarak bir vergi kültürü olduğunu kaydederek, "Türkiye genelinde batık banka kredisinin en az olduğu illerden birisi de Siirt'tir'' diye konuştu.

Kabulde Siirt Valisi Necati Şentürk'e vergi çalışmaları hakkında bilgi veren Defterdar Avcu, Siirt'te gelirlerin giderleri karşılama oranının ancak yüzde 19'lar civarında olduğunu belirtti. Avcu, "2009 yılında ilimizde gider tutarı 567 bin 449 TL iken, 110 bin 757 TL gelir elde edilmiştir. Gelirlerin giderleri karşılama oranı yüzde 19'lar oranındadır. Bu da bize Siirt'in gelirleri giderlerini karşılamadığını gösteriyor" dedi.

Vali Şentürk, Siirt'in köklü bir esnaf kültürü ve buna bağlı olarak bir vergi ödeme alışkanlığı bulunduğunu bildirerek, "Siirt, zengin bir tarihe ve köklü bir kültüre sahip. Bu kültüre bağlı olarak, yasalara saygılı esnafımız vergisini ödemeye çalışıyor. Nitekim Türkiye genelinde batık banka kredisinin en az olduğu illerden birisi de Siirt'tir. Ancak, Siirt ekonomisi çok zayıf, büyük ölçekli ekonomik olarak güçlü firmalarımızın sayısı çok azdır" şeklinde konuştu.

Defterdar Avcu, çalışmalarına verdiği katkılardan dolayı Vali Şentürk'e teşekkür etti ve bir çiçek sundu. Kabulde Defterdarlık'ta görevli kurum müdürleri de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:15:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 20:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?