5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'in ulaşımı Ankara'da ele alındı

SİİRT'İN ULAŞIM DURUMU ANKARA'DA DÜZENLENEN TOPLANTIDA ELE ALINDI

Siirt'in ulaşım durumunun Ankara'da, AK Parti Siirt milletvekillerinin randevu talebi üzerine Ulaştırma Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldığı belirtiliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Necati Şentürk, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu ile bakanlık üst düzey bürokratlarının katıldığı toplantıda, Siirt'in kara ve hava ulaşımı ele alınarak, yapılabilecek işlemler ele alındı.

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu, yaptıkları ortak açıklamada, toplantı ile ilgili olarak şu bilgilere yer verdiler: "Bu toplantıda Siirt'in kara ve hava yolu ulaşım konuları bütün detayları ile ele alındı. Sayın Bakan'dan Siirt-Eruh yolunun süratle tamamlanması istendi ve gene bu yolun uzantısı durumunda olacak olan Eruh-Şırnak yolunun 2010 yılı programına alınması istendi. 59 kilometre uzunluğunda duble olarak yapılması istenen bu yolun tamamlanması ile birlikte

ülkemizde Kapıkule'den Habur'a kadar yol uzanmış olacaktır. Organize Sanayi Bölgemiz açısından büyük önem taşıyan çevre yolu ile Kurtalan yolunun Baykan ziyaret yol ayırımından sonra kalan bölümünde Valilik tarafından çalışma başlatılacak ve bu çalışmalar Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenecek. Pervari-Çatak yolu ise yapımı devam eden baraj inşaatları ve buna bağlı olarak yapılan yolların tamamlanmasından sonra ele alınacak. Toplantıda ele alınan bir başka konu da hemşerilerimizin üzerinde ısrarla durdukları Siirt havaalanı oldu. Sayın Bakan, Siirt havaalanına iniş yapabilecek uçakların ellerinde olmadığını ancak bunları satın aldıklarında Siirt havaalanını tekrar tarifeli seferlere açacaklarını ifade ettiler."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:22:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 01:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?