4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirtli öğrencilerin başarısı

Siirt Gazi Lisesi öğrencilerinin "Çanakkale Geçilmez" adlı eseri, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde İstanbul'da Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda sahneleyeceği bildirildi.

Zengin bir kültüre sahip olan Siirt'te, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatıyla başlatılan "Kültürel Çalışmalar" kapsamında Siirt Gazi Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Çanakkale Geçilmez" adlı eser, 'Dünya Tiyatrolar Günü' münasebetiyle 27 Mart tarihinde İstanbul Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Halen provaları devam eden oyun ilk olarak 18 Mart tarihinde "Şehitler Günü"nde Siirt Halk Eğitimi Merkezi'nde sahnelenecek. Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuyla ilgili olarak, bir ilin tanıtımı için en iyi aracın sanat olduğuna inandığını belirterek, "Milli destanın yazıldığı yer olan Çanakkale Zaferi'nin iyi işlenmesi gerekir. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda, Siirt Gazi Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenecek olan 'Çanakkale Geçilmez' adlı oyuna tüm sanat severler davetlidir. Bu tür kültürel çalışmalar artarak devam edecektir" dedi.

Öte yandan, Siirt Valiliği'nce yürütülmekte olan kültürel çalışmalar kapsamında ünlü şair-yazar ve felsefeci Hilmi Yavuz'un 70. doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen "Hilmi Yavuz'a Saygı Gecesi"nin de bu akşam Siirt Kültür Sarayı'nda icra edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 20:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mevlüde şeker IP: 88.231.137.xxx Tarih : 28.02.2008 16:51:08

siirt gazi lisesi öğrencilerinin sergilediği büyük başarıdan dolayı onları özellikle yöneticilerini kutlar başarılarının devamını diliyorum.çok güzel bir çalışmaydı. aynı başarıları bekliyoruz.sizin sayenizde siirt dahada kalkınacaktır.godby