3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirtliler 19 Mayıs'a hazır

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 86. Yıldönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İl Kutlama Komitesi'nce hazırlanan programa göre, kutlamalar 19 Mayıs Perşembe günü saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konulması ve burada saygı duruşunda bulunulması ile başlayacak.

Bayram kutlamaları ve gösteriler ise aynı gün saat 10.00’da Atatürk Stadı'nda yapılacak. Burada da İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve gençlik adına bir konuşma yapılacak.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün Gençliğe hitabesi, Gençliğin Ata’ya cevabı, Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısı ve Gençlik Marşı ile 10. Yıl Marşının okunmasından sonra tören geçişi yapılacak.

Tören geçişinden sonra paraşüt grubu, kız grubu, domino grubunun gösterileri yapılacak, judo ve teakwando ile halk oyunları gösterilerinin ardından kutlamalar final tablosu ile tören sona erecek.

19 Mayıs Bayramı nedeniyle 18 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’dan itibaren bayraklar asılacak. Perşembe günü de Gazi Lisesi öğrencilerinin düzenlediği "Bayrak ve Atatürk koşusu" saat 09.50’de İl Jandarma Komutanlığı önünden başlayıp, stadyuma girişle sonuçlanacak. Ayrıca Atatürk’ün Cumhuriyete, gençliğe ve bayrağa verdiği önem, Cuma hutbelerinde işlenecek.

Öte yandan havanın yağışlı olması halinde çelenk sunma töreni ertelenmeyecek. Bayram töreni 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Geçit töreni ve gösteriler ise 21 Mayıs 2005 Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 18:11:34
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?