5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirtspor efsanesi yeniden!

Siirtspor Kulübü Başkanı M.Fadıl Akgündüz, beraberindeki heyetle birlikte Siirt'e gelerek, çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu.

Yönetim kurulu üyeleriyle Polis Evi'nde bir araya gelen Kulüp Başkanı M.Fadıl Akgündüz, burada yaptığı açıklamada, Siirt'in kendisi için vazgeçilmez bir memleket olduğunu ve Siirtspor'u en üst seviyeye çıkartmak için her şeyi yapacağı söyleyerek, Türkiye'nin en iyi teknik adamlarını ve futbolcularını Siirt'e getireceklerini iddia etti.

Geçmişte yaptıkları hatalardan önemli dersler aldıklarını dile getiren Akgündüz, "Biz geçmişte yaptığımız hatalardan önemli tecrübeler kazandık. Bu kez adımlarımızı daha dikkatli atacağız. İlk etapta sporun altyapısını kuracağız. Yeni tesisler yapacağız, bu amaçla buraya geldik. Sayın Valimiz de bize destek veriyor. Hedefimiz öncelikle altyapıyı oluşturduktan sonra Siirt'i 100 bin kişilik bir stada kavuşturmak. Bunu zaman içerisinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Siirtspor'u eski günlerine kavuşturmak için kolları sıvadıklarını belirten Akgündüz, "İlk hedefimiz Siirtspor'u önce TFF 2. Lig'e çıkartmak, ardından Bank Asya 1. Lig ve Turkcell Süper Lig'e çıkartacağız. Futbolcu ve teknik heyet transferi konusunda yetkili Alpay Özalan'dır. Önemli takımları Siirt'e getirtip maçlar yapacağız. Siirt'e spor noktasındaki eski gücünü yeniden kazandıracağız. Siirtliler'e güzel günlerin yakın olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Yönetim kurulu üyelerinden eski milli futbolcu Alpay Özalan ise, Siirt'i futbolla tanıtmak istediklerini belirterek, özellikle altyapıya büyük bir önem vereceklerini söyledi. Özalan, "Altyapıdan yetiştireceğimiz sporcuları Türkiye'nin büyük kulüplerine satacağız. Tesis konusunda çalışmalarımız olacak. Transfer çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Şu an görüştüğümüz isimler var, anlaştığımız isimleri yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Siirtspor Kulübü Başkanı M.Fadıl Akgündüz ve beraberindeki heyet, İl Özel İdaresi'ne ait eski köy hizmetleri tesislerini, kapalı spor salonunu ve 2 No'lu sahayı da gezdi. Burada incelemelerde bulunan heyet, yeni dönemde neler yapılacağı konusunda fikir alış verişinde bulundu. Akgündüz ve beraberindeki heyet, ardından Siirt Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti. Yönetim kurulu üyesi Alpay Özalan, Vali Şentürk'e Milli Takım ve Beşiktaş forması hediye ederken, eski kulüp başkanı Beşir İlçin de Beşiktaş amblemli bir tabak hediye etti.

Ziyarette kulüp yöneticileriyle bir süre sohbet eden Vali Şentürk, Kulüp Başkanı M. Fadıl Akgündüz ve yönetim kurulu üyesi Alpay Özalan'a teşekkür etti. Siirtspor'un yeniden eski günlerine döneceğine inandığını söyleyen Vali Şentürk, "Siirtspor'a her zaman destek oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Siirtspor'un gerçek yeri TFF 3. Lig değil, temennimiz Siirtspor'un yeniden eski günlerine dönmesidir" ifadelerini kullandı.

Akgündüz ve beraberindeki heyet, daha sonra İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ı ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:02:35
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 11:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?