5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'te bir ilk gerçekleşti

Siirt'te ilk defa bir bisiklet yarışması düzenlendi. Bir internet sitesi tarafından düzenlenen yarışmaya aralarında kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin de bulunduğu 103 kişi katıldı.

Yarışma nedeniyle hükümet binası önünde düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Necati Şentürk, www.siirtliler-board.net internet sitesini üyeleri tarafından düzenlenen yarışmanın Valilik tarafından da desteklendiğini belirtti. Şentürk, "Valilik olarak çevreye yapacağı katkılar nedeniyle Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan bu projeyi destekliyoruz. Soğuk hava ve dolu yağmasına rağmen görüyorum ki Siirtliler bu yarışmaya büyük ilgi gösterdiler. Yarışmaya katılan herkese başarılar dilerken emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

İnternet sitesi üyeleri tarafından düzenlenen yarışı organize eden Yeşil Siirt Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Deniz de, yaptığı konuşmada yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının küresel ısınmaya ve çevre sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Deniz, "Derneğimizin amaçları arasında günümüzde dünyamızı tehdit eden en büyük felaketlerden biri olan küresel ısınmaya karşı toplumun dikkatlerini çekmek üzere çalışmalara başladık. Bu ısınmaya dikkat çekmek, toplumda çevre bilincini oluşturmak ve gelecekteki kuşaklara daha yeşil bir dünya bırakabilmek amacıyla GAP Eylem Planı çerçevesinde uygulamaya konulan SODES programı kapsamında hazırladığımız 'Yeşil bir dünya için bisiklet' yarışması ile ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Deniz, geleneksel hale getirmeyi planladıkları yarışmaya desteklerinden dolayı Vali Necati Şentürk, STSO Başkan Vekilleri Nedim Kuzu ve F.Özgür Çalapkulu'na teşekkür etti. Dernek Başkanı Deniz, Vali Şentürk'e bir de plaket sundu. Yarışmayı Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, STSO Başkan Vekilleri Nedim Kuzu ve F. Özgür Çalapkulu da izledi.

Konuşmaların ardından Vali Necati Şentürk tarafından Saat Kulesi önünden yarışmanın startı verildi. Aralarında İl Defterdarı Murat Avcu, Valilik Yazı İşleri Müdürü M. Hadi Başak ve Aydınlar İlçe Yazı İşleri Müdürü Hasan Çoktur'un da bulunduğu 103 kişi 10 kilometrelik parkura sahip yarışa başladı. Yarışmacılar yeni Eruh yolu üzerinden tekrar Hükümet binası önüne geldiler.
Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi folklor ekibinin gösteriler yaptığı yarışmada Mehmet Barış Akan birinci, Ahmet Arslan ikinci ve Sinan Çeken de üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve kupaları Vali Şentürk tarafından verildi. Yarışma birincisine 2 cumhuriyet altını, ikinciye bir cumhuriyet altını ve üçüncüye de bir bisiklet verildi.

Yarışma, Yeşil Siirt Çevre Eğitim ve Kültür Derneği tarafından katılımcılara yiyecek ve içecek ikramı ile sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 21:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?