4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'te çatışma: Bir korucu şehit düştü

Siirt'te dün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 teröristin sağ, 7 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 1 geçici köy korucusunun da şehit olduğunu bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerince, 29 Ağustos tarihinde Siirt'in Pervari ilçesi bölgesinde bir grup PKK terör örgütü mensubuyla karşılaşılmış, güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına terör örgütü mensuplarının ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, teröristlerce açılan ilk ateş esnasında 1 geçici köy korucusu şehit olmuştur. Çatışma neticesinde 1 terörist sağ, 7 terörist ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın bölgede huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla güvenlik güçlerince, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.


Siirt bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen PKK terör örgütü mensuplarına karşı sürdürülen operasyonlar aralıksız olarak devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?