3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt'te evlilik şöleni

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında 72 çiftin resmi nikahının kıyılmasını sağlayan Siirt Valiliği, bu konuda istekleri de göz önünde bulundurarak, ilde resmi nikahı bulunmayan çiftlerin tespiti işlemlerine aralıksız olarak devam edilmesini ve tespit edilen çiftlerin resmi nikahlarının kıydırılmasını kararlaştırdı.

Resmi nikahı bulunmayan çiftlerden yoksul olanların nikah masrafları da Valilikçe karşılanacak.

Geçtiğimiz şubat ayından itibaren ilgili resmi dairelerin müdürlerinin katılımıyla Vali Yardımcısı Bülent Uygur Başkanlığında oluşturulan bir komite özellikle toplum merkezlerine devam eden genç kız ve kadınların da yardımıyla bir alan taraması gerçekleştirmiş ve kısa bir sürede tespit edilen 72 çift resmi nikahları düzenlenen törenle kıyılmıştı.

Nikahları kıyılan resmi çiftlerin elbiseleri ile gerek nikah ve gerekse resmi nikahları olmadığı için nüfus kayıtları yapılamayan çocukların kayıt işlemleri için gerekli masraflar Valilik tarafından sağlanmıştı. Bu çiftlerin en küçüğü 1 aylık en büyüğü 11 yaşlarında olan 56 çocuğunun nüfus kayıtları yapılmış ve okul çağında olanların önümüzdeki yıl öğrenimlerine devam etmeleri için gerekli önlemler alındı.

Belediye Başkanı Mervan Gül tarafından kıyılan resmi nikahlarda Vali Murat Yıldırım, İlimiz Milletvekilleri Öner Gülyeşil ve Öner Ergenç ile o gün ilde inceleme gezisinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’de nikah şahitliği yapmıştı. Resmi nikahları kıyılan çiftlere Valilik ve Belediye tarafından da birer çeyrek altın takılmıştı.

Vali Murat Yıldırım günümüzde resmi nikahın bulunamayışının kabullenemeyeceğini belirterek “İlk etapta resmi nikahı bulunmayan 72 çiftin nikahlarının kıyılmasını ve çocuklarının da nüfus kayıtlarının yapılmasını sağladık. Bu tür çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülecektir. Özellikle resmi nikahın bilincinde olmayan veya maddi açıdan yapabilme imkanı olmayan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Amacımız en kısa zamanda ilimizde resmi nikahı bulunmayan tek bir çift bırakmamaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 13:05:06
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 13:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?