26
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'te fidyeciler tutuklandı

Siirt'te, fidye için üniversite öğrencisi genci kaçırdıktan sonra Adana'da yakalanan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi'nde okuyan ve amcası Yahya Er'in geçen yıl iflas eden bir kuyumcu ve eski Jet-Pa Spor Kulübü Taraftarlar Derneği başkanlarından olduğu öğrenilen Metin Er, 10 gün önce Kooperatif Mahallesi'ndeki evlerinden bakkala giderken, silahlı 3 kişi tarafından zorla taksiye bindirilerek kaçırılmıştı. Er'i kaçıran H.İ, S.T, R.Ö. ve E.İ. adlı kişilerin bir süre sonra 100 milyar liralık fidye istemeleri üzerine olayı öğrenen aile, durumu polise bildirmişti. Bunun üzerine harekete geçen Siirt Emniyet Müdürlüğü, kaçırılma olayını tüm il emniyet müdürlüklerine duyurmuştu. Yapılan çalışmalar sonunda fidyecilerin Adana'da olduğunu belirleyen Siirt Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa operasyon düzenlemiş ve fidyecileri, Er'i kaldığı evden 56 AS 093 plakalı otomobille başka bir yere götürmek isterken suçüstü yakalamıştı.
Yakalanarak gözaltına alınan H.İ, S.T, R.Ö. ve E.İ., Siirt'e çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Olayla ilgisi bulunduğu ileri sürülen M.İ. adlı kişinin ise arama çalışmaları sürdürülüyor.
SİİRT - İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 19:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?