5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'te gerginlik: 9 gözaltı

SİİRT'TE GERGİNLİK: 9 GÖZALTI

Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) bağlı Yurtsever Demokratik Meclis (YDM) üyelerinin Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayını protesto amacıyla düzenlediği basın açıklamasında gerginlik yaşandı. Grup BDP binasında örgüt marşları okuması üzerine çıkan gerginlikte emniyet güçlerinin uyarılarına kapıları kapatmakla karşılık verildi. Bunun üzerine gruba müdahale eden polis 9 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır, Batman ve Mardin'den gelen BDP'ye bağlı YDM üyeleri Siirt'te yaşanan cinsel istismar olaylarını protesto etmek için Ulus Mahallesi'nde basın açıklaması yapmak istedi. Polis izin vermediği gruptan haklarında arama kararı olan 6 kişi gözaltına alındı. Polis Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan BDP binası önüne kadar yürümek isteyen göstericileri yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle uyardı.

Bunun üzerine başta PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın lehinde olmak üzere yasadışı slogan atmaya başlayan yaklaşık bin kişilik grubu polis bu kez anonslarla uyardı. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in olası bir olayın meydana gelmemesi için emniyet yetkilileri ile görüşmesinden sonra kalabalık ara sokaklardan geçerek BDP il binasına kadar yürüdü. Polis gösterilere müdahale ederken BDP binası önünde toplanan bir grup YDM'li BDP il binasının bulunduğu iş merkezine girdi. Yaklaşık 200 kişiden oluşan grup polisin görüntü almaması için iş merkezinin dış kapısını kapattı. Polisin kapının açılmasını istemesi üzerine bazı göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Atılan sandalyeler nedeniyle iş hanının bazı camları kırıldı. Olayda 3 kişi daha gözaltına alınarak toplam gözaltı sayısı 9'a yükseldi. Gerginlik Milletvekili Özçelik ve ilçe belediye başkanlarının araya girmesi ile yatıştırıldı.

SİİRT'TE GERGİNLİK: 9 GÖZALTI
SİİRT'TE GERGİNLİK: 9 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 17:54:00
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 19:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?