3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt'te 'kapatma' protestosu

Eğitim-Sen Siirt Şubesi üyeleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen’in kapatılmasını protesto etti. Eğitim-Sen Şubesi binası önünde toplanan yaklaşık yüz kişilik bir grup, KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in kapatılmasını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Siirt Şube Üyesi Şahin Kayıkçı, Eğitim-Sen’in sendikal hak ve özgürlükler sürecinde savunduğu temel ilkeler ve mücadelesi nedeniyle yargılandığını ileri sürdü. Kayıkçı, milyonlarca çocuk ve gencimizi yetiştiren Eğitim-Sen’in kapatılma davası duruşmasının 21 Şubat Pazartesi günü yapılacağını ifade ederek, "Eğitim-Sen olarak, Türkiye’nin onuru çocuklarımızın, gençlerimizin yarınlarının güvencesi olmanın bilinciyle eğitim-öğretim sürecinde ve her toplumsal sorunda daima ezilenlerin yanında taraf olmakla gurur duyuyoruz. Eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik sosyal hak ve özgürlüklerini savunmak, aynı zamanda demokratik, barışçı ve özgür bir ülkeyi savunmak anlamına geliyor. Türkiye’nin en büyük eğitim örgütünün tüm demokratik ülkelerce kabul edilen evrensel bir hakka tüzük maddesinde yer verdiği için kapatılmak istenmesi, Türkiye açısından utanç verici bir gelişme olarak görülmektedir. Kapatma davası, sadece Eğitim-Sen’e karşı değil, demokrasi ve barış mücadelesi veren herkese karşı açılmıştır. Bu nedenle tüm demokrasi güçleri, bu davanın takipçisi olmalıdır" dedi.

Tüm emek ve demokrasi güçlerinin Eğitim-Sen’e sonuna kadar sahip çıkacağına inandıklarını belirten Kayıkçı, "Eğitim-Sen kapatma davası, hem Türkiye’nin demokratikleşmesi, hem de çalışma yaşamının demokratikleşmesi açısından son derece önemlidir. 21 Şubat Pazartesi günü verilecek kapatma kararının, ülke demokrasisi açısından ve Türkiye’yi nasıl bir geleceğin beklediğini görmemiz açısından hayati bir önemi vardır. Bugün burada olan ve Eğitim-Sen ile dayanışma duygularını paylaşan dostlarımıza teşekkür ediyor, tıpkı bugün olduğu gibi, dava günü de Eğitim-Sen’i yalnız bırakmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yapılan basın açıklamasının ardından grup, "Eğitim-Sen kapattırılamaz" şeklinde slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?