4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'te KÖYDES çalışmaları

Başbakanlık tarafından ülke genelinde uygulanmakta olan Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında yola ve içme suyuna kavuşan Siirt'in Baykan ve Eruh ilçelerine bağlı Adakale, Çamtaşı ve Ulaşlı köylüleri, davul ve zurnalar eşliğinde halay çekti. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Milletvekili Öner Gülyeşil, Belediye Başkanı Mervan Gül, AK Parti İl Başkanı Şefik Erden ve İl Genel Meclisi üyelerinin katıldığı törenlerin ilki Adakale Köyü'nde yapıldı. 50 hanenin bulunduğu Adakale Köyü'nde yol kurdelesi kesilmeden önce davul zurna eşliğinde halay çekildi. 

Vali Mutlu, burada yaptığı konuşmada, daha önce 1.5 saatte gelinen 12 kilometrelik yolun artık 20 dakikada gelinebildiğini vurgulayarak, "Artık köyünüzden il ve ilçe merkezine rahatlıkla ve kısa sürede gidip gelebiliyorsunuz" dedi. 

Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil de yolların kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Daha önce ancak traktörlerin gidip gelebildiği bu yollarda şimdi bu asfaltta bisiklet dahil her türlü araç gidip gelebiliyor. Bunu sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha önce önceki dönemlerde alt yapı çalışmaları için 200 trilyon ayrılırken, bizim dönemimizde 2 katrilyon para ayrıldı. Biz alt yapı çalışmalarıyla anılan bir iktidar olmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Ulaşlı Köyü'nde yapılan yol açılışından sonra Çamtaşı (Arınç) Köyü'nde de bir tören düzenlendi. Vali Hüseyin Avni Mutlu, köylere her türlü sistemin götürüleceğini belirterek, "Biz vatandaşımıza hizmet götürüyoruz. Bazıları da kan ve gözyaşı istiyor. Bugün yol ve su geldi. Diğer hizmetler de gelecek. Bizim hizmet götürmede gecikmemiz olabilir. Ancak insanımızı sevme konusunda en ufak bir eksiğimiz yok. Ben ilin valisi olarak buradaki bütün çocukları kendi çocuklarım gibi seviyorum. Kadınların gözlerindeki bu parıltı ve devlete dua ettiklerini duymak çok güzel. Hedefimiz insanımızın yüzünü güldürmektir. Vatandaşlarımızın da devleti kucaklaması ve nifak tohumları ekenleri bilmesi gerekiyor" dedi. 

Köylüler ise devletin vatandaşın namus bekçisi olduğunu belirterek, ne olursa olsun insanın namus bekçisine karşı kötü olamayacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 16:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?