4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'te Mevlana'yı anma töreni

Siirt'te, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 800. doğum yıldönümü kutlamaları kapsamında sema gösterisi düzenlendi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Siirt Belediyesi'nce Kızlartepesi Amfi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen program, Mevlana'nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, törende yaptığı konuşmada, 2007 yılının Mevlana yılı olarak ilan edildiğini belirterek, ''Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle Mevlana'yı tanıtmaya çalışıyoruz. Yıl içinde 37 ilde bu etkinliği gerçekleştireceğiz'' dedi.

UNESCO tarafından 2007 yılının "Mevlana Yılı" ilan edildiği ifade eden Belediye Başkan Vekili Abdullah İlbaş ise, her bir köşesinden değerler fışkıran Anadolu'nun dünyaya armağanı olan Mevlana'nın hoşgörü ve barışın sembolü olduğunu ifade etti.


Yarım saat geç başlayan programa Vali Vekili Adil Nas, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asaf Varol ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun sema gösterisiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 16:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?