5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'te önemli ameliyatlar

Siirt Devlet Hastanesi'nde önemli ameliyatlar yapılmaya devam ediyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cengiz Eriş, son olarak ancak büyük tıp merkezlerinde yapılabilen 'Longo Hemoroit' olarak adlandırılan bir yöntemle 4'ncü derece de hemoroit hastasını sağlığına kavuşturdu. Bu ameliyatın bölgede yalnızca Elazığ'da yapıldığı belirtiliyor.

'Longo Hemoroit' yönteminin çok pratik olduğunu belirten Siirt Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Cengiz Eriş, "Halk arasında basur olarak adlandırılan hemoroitler çeşitli derecelerdedir. Longo ameliyat yöntemi 3 ve 4'ncü derecedeki hemoroitler için uygun ameliyat yöntemidir ve çok pratiktir. Ameliyat süresi 15 dakika gibi çok kısa bir süredir. Bu yöntemle hemoroite eşlik eden bağırsak sarkması varsa da düzeltilir. Longo ameliyatlarda bağırsaklar 'Stapler' denilen zımba şeklindeki bir aletle dikilir.

Bu, ancak büyük merkezlerde yapılabilen bir ameliyattır. Hasta, çok kısa bir sürede işine dönebilmektedir. Ancak, 15 gün süreyle yumuşak gıdalar yedirilir" dedi.

28 yaşındaki hasta Reşit Mutlu ise yıllarca çektiği sıkıntılardan kurtulduğunu belirtti. Mutlu, "Hemoroit deyip geçmeyin çok şiddetli ağrı çekiyordum ve şiddetli kanamalar meydana geliyordu. Ameliyattan da korktuğum için yıllardan beri bu sıkıntıları çekiyordum. Ancak çok kısa süren ve hiç ağrı sıkıntı çekmediğim bu ameliyat sayesinde rahatladım. Herkese bu ameliyat yöntemini öneriyorum. Hiç korkmasınlar" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 13:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?