3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Siirt'te suç oranı azaldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün suç oranını azaltmak üzere uyguladığı yöntemler sonuç verdi. Bilimsel verileri kullanan ve vatandaşla elele veren Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucu, son bir yılda Siirt'te suç oranında yüzde 16 azalma meydana geldi.

Siirt Emniyet Müdürü Şevket Taşdelen, polisin esas görevinin suçu önlemeye yönelik tedbirleri almak olduğunu hatırlattı. Bu konudaki çalışmalarını anlatan Taşdelen, "Öncelikle ilin suç ve suçlu profilini çıkardık. Ardından güvenliği sağlamak amacıyla bir dizi önlem aldık" dedi. Taşdelen, aldıkları önlemleri şöyle anlattı:

"Kentin bütün cadde ve sokaklarında yaya ve motorize, sivil ve resmi ekiplerimizin sayısını arttırdık. İl merkezindeki 11 lise, 29 ilköğretim okulu ve öğrencilerimizin gidebilecekleri yerlerin civarında ekiplerimiz sürekli olarak görev yapıyor. Narkotik ekiplerimizde çocuk ve gençlerin madde bağımlısı olmamaları için uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma yapıyoruz.”

Taşdelen, halkla birlikte çalıştıklarını belirterek “Toplum destekli polis hizmeti vermeye çalışıyoruz. Polis-halk kaynaşması daha çok güç kazanıyor. 2005 yılında da güvenlik hizmetlerini kalite açısından daha da artırarak vermeye çalışacağız. İlimizde bulunan iki polis merkezini Avrupa standartlarına uygun fiziki mekan ve işleyişe kavuşturmayı da kendimize misyon edindik” dedi.

Geçen yıl Siirt'te 897 şüpheli şahsın adli makamlara sevk edildiğini dile getiren Şevket Taşdelen, şöyle konuştu:

"Bunların yaş gruplarına baktığımızda yüzde 50’sine yakınının yani 410’unun 18 yaşın altında olduğunu görüyoruz. Bir başka deyimle küçük yaştaki çocuklar karşımıza çıkıyor. Bunların da 34’ünün daha önce 3 ve daha fazla suçtan poliste kaydı bulunuyor. Bu çocuklarımızı öğrenim ve gelir düzeyi açısından araştırdığımızda da alt gelir düzeyine ait ailelerin çocukları olduklarını ve ilköğretim okulunu bitirdiklerini görüyoruz. Siirt’te asayiş açısından meydana gelen olayların başında hırsızlıklar geliyor. Ardından kesici aletlerle yaralama ve darp olayları gelmektedir. Türü ve şekli ne olursa olsun bütün olayları aydınlatmaya çalışıyoruz.“

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:06:00
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?