4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Siirt'te taksicilerin T plakası yok

Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, 2008 yılında yürürlüğe girecek olan yeni "Taksicilik kanunu" ile ilgili kent merkezindeki taksicililerle bir toplantı düzenledi.

Emniyet Müdürü Aydın, Siirt'te 'T' plakası olmadığı halde birçok kişinin kaçak yollarla taksicilik yaptığını belirtti.


STSO Toplantı Salonu'nda Siirt Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Trafik Şube Müdürü Mehmet Karlı, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Düzkaya ve çok sayıda taksici katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, 1 Şubat 2007 tarihinden itibaren tüm taksicilerin 'T' standardına uyması gerektiğini, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Taksiciler ise bu karara tepki göstererek, karar tarihinin uzatılmasını talep ettiler.


Taksicilik sektöründe çalışan taksici esnafa 2008 yılında çıkacak olan yeni kanun ile ilgili tebliğ gönderdiklerini belirten Aydın, "Taksi duraklarına tebliğ-tebellüğ gönderdik. Ama hala Siirt'te 'T' plakası olmadığı halde taksicilik yapanlar var. Devletin kurallarına uyacağız. Bu süreç 1 Şubat 2008 tarihine kadardır. Yasada ne varsa onu uygulayacağız. Kanunlar vatandaşın aleyhine değil, lehine çıkar. Yeni yasa cebi yakacak ama huzur getirecek. Sık sık bu konu ile ilgili toplantılar düzenleyeceğiz" dedi.


Bu yasa ile birlikte ekonomik sıkıntı çekeceklerini belirten taksiciler, "Bizlere mühlet tanınsın. 1 Şubat çok erken. Bu tarihin uzatılmasını talep ediyoruz. Diğer illerdeki ve ilimizdeki taksicilik sektörü arasında dağlar kadar fark var. Siirt'te plaka prim yapmıyor. Ama yasalara karşı boynumuz kıldan incedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 20:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?