5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Siirt'te yeni hükümet konağı

SİİRT'TE YENİ VALİLİK BİNASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Siirt'te yeni yapılacak olan hükümet konağı için start verildi. Vali Necati Şentürk, Siirt'e yakışır yeni bir hükümet konağı yapılması için projenin ilk aşaması olan çalışmalara başlandığını açıkladı.

Siirt'te bulunan Tekel arazisinin yeni hükümet binası yapımı için İçişleri Bakanlığı'na tahsisi yapıldıktan sonra yeni yapılacak olan Valilik binası çalışmalarına başlandı.

 Siirt'tin en işlek alanlarından biri olan Tekel binası arazisinde bulunan binaların yıkımı ile ilgili bilgi veren Vali Necati Şentürk, "Siirt'e yakışır bir hükümet binasının yapılması için daha önce başlatılan çalışmalar sonucu Siirt'in mimari yapısına göre hazırlanan proje İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Maliye Bakanlığı da

proje için büyük oranda ödenek tahsisi yaptı. İl Özel İdaresi'ne aktarılan ödenek neticesinde proje çalışmaları başlatıldı. Projenin ilk aşaması olan yıkım çalışmaları başladı. Eski tekel arazisinde bulunan binaların yıkım çalışmaları İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından demir ve kapı pencere karşılığında gerçekleştiriliyor. Böylece yıkılacak olan binaların içinde bulunan demir ve kapı pencerelerin geri dönüşümü sağlanarak büyük bir tasarruf elde edilmiş olunacak. Yeni hükümet konağı çalışmaları hızla

sürülmekte, yıkım çalışmalarının hemen ardından projenin diğer aşamalarına geçilecektir. Yeni hükümet binası 21 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu bina sayesinde kamu kurumlarının tamamına yakını tek bir çatı altında toplanacak. Böylelikle vatandaşa daha seri ve daha kaliteli hizmet verilmiş olacaktır. Ayrıca binada 450 kişilik modern çok amaçlı bir salon da yapılacak" dedi.

Yeni hükümet binası ihalesinin 2010 yılının başlarında yapılması planlanıyor.

SİİRT'TE YENİ VALİLİK BİNASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 16:52:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 21:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?