9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Siirt'ten Avrupa'ya tekstil ihracatı

SİİRT'TEN ALMANYA VE İSPANYA'YA TEKSTİL İHRACATI BAŞLADI

Siirt'te iki ay önce açılan Garzan Tekstil Fabrikasında üretilen ürünler, Almanya ve İspanya'ya ihraç edilmeye başlandı. Fabrikanın açılmasına büyük destek veren Vali Musa Çolak, Avrupa'ya tekstil ürünleri ihraç etmenin zorluğuna dikkat çekerek, firma yetkililerini kutladı.

Akşam saatlerinde fabrikayı ziyaret eden Vali Musa Çolak, fabrikada üretilen ürünleri kontrol etmek üzere Siirt'e gelen İspanyol Zara Firmasının Türkiye Yetkilileri Sacit Batllo ve Murat Sönmez'le de görüştü. Siirt'te yatırım yapmak için şartların çok müsait olduğunu belirten Vali Çolak, Siirtlilerin de çok sıcak ve çalışkan insanlar olduğunu vurguladı. Tekstil fabrikasında üretilen ürünlerin çok kısa sürede ihraç edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Musa Çolak, sanayicilerin Siirt'e yatırım yapmaları için her türlü desteği verdiğini ifade etti. Ayda 50 bin adet tekstil ürünü ürettiklerini belirten Garzan Tekstil yöneticilerinden Giyasettin Dilek ise, "Siirt'te yeni kurduğumuz fabrikamızda ürettiğimiz tekstil ürünlerinin ilk partisi olan 50 bin adet parçayı Almanya ve İspanya'ya ihracatına başladık. Geçen hafta iki tır dolusu malı Siirt'ten uğurladık. Önümüzdeki Cumartesi günü yine iki tır daha göndereceğiz. Siirt'e yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mevcut kapasitemizi artırmak için de araştırmalar yapıyoruz. Bölgemizde çalışmak isteyen binlerce insan var. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Ancak kalifiye eleman konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunu aşmak için de girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Garzan Tekstil Fabrikasında üretilen ürünleri Avrupa'ya ihraç eden İspanyol Zara firmasının Türkiye Temsilcisi Sacit Batllo, desteklerinden ve yakın ilgisinden dolayı Vali Musa Çolak'a teşekkür etti. Her gün daha da büyüyen ve hızla değişen tekstil sektörünün yeniden canlanmaya başladığını kaydeden Sacit Batllo, Siirt'in de bundan faydalanabileceğini ifade ederek, son yıllarda yapılan duble yollar ve Siirt'te uçak seferlerinin başlaması da yatırımcılara büyük avantaj sağladığını söyledi.

SİİRT'TEN ALMANYA VE İSPANYA'YA TEKSTİL İHRACATI BAŞLADI
SİİRT'TEN ALMANYA VE İSPANYA'YA TEKSTİL İHRACATI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 11:41:04
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?