5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Silahlar muhtarlık için çekilmiş

Siirt'te şehir merkezinde yaşanan silahlı saldırıda biri ağır olmak üzere iki kişi yaralandı. Olayın Şirvan ilçesi Sit Mahallesi muhtarlığı için yapılan seçimlerle ilgili olduğu iddia edildi.

Siirt'in en işlek caddelerinden Aydınlar Caddesi, Zevye Mezarlığı önünde meydana gelen olayda yoldan geçmekte olan Aydın Korkmaz(40) ve Ersin Arık yaralandı. İstanbul plakalı bir araçta bulunan üç kişinin silahlı saldırısında beynine kurşun isabet ettiği belirtilen Aydın Korkmaz, Siirt Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Olayın amca oğulları oldukları belirtilen iki aile arasında birkaç yıl öncesine dayandığı ve son olarak 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde muhtar adaylığı yüzünden tekrar alevlendiği ifade ediliyor.

Olayın faili olduğu iddiasıyla M.D. isimli şahıs ve kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen iki kişinin arandığı belirtiliyor. Saldırıda yaralanan Korkmaz'ın yakınları hastaneye akın ederken olası bir gerginliğe karşı emniyet ekipleri şehir merkezi ve hastane önünde güvenlik önlemlerini artırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 13:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?