3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Silahların gölgesinde gergin tören

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Siirt’te yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Geçtiğimiz gün teröristler tarafından Valilik Konağı’na saldırı girişiminden sonra başlatılan yoğun güvenlik önlemleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yapıldığı bugün de devam etti.

86. yıl dönümü kutlama töreni, saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Tören alanına alınan vatandaşlar, sıkı üst aramasından geçirilirken, polis ve askerler çevrede adeta kuş uçurtmadı. Kutlamalara devam edilen Atatürk Stadı’nda da, keskin nişancılar çevre binaların çatılarından çevreyi sıkı şekilde gözlem altına aldı.

Törende İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Yöresel oyunlar ile temsili düğünlerin yapıldığı törende, at üzerinde gelin getirilmesi büyük ilgi gördü. Bir ara, havanın aşırı derecede sıcak olması nedeniyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya Cevabı, Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısı ve Gençlik Marşı ile 10. Yıl Marşı’nın okunmasından sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişinden sonra paraşüt, kız, domino gruplarının gösterileri yapıldı; judo ve teakwando ile halk oyunları gösterilerinin ardından ise final tablosu ile tören sona erdi.

Bu arada, 19 Mayıs Bayramı nedeniyle 18 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’den itibaren kentin çeşitli yerlerine bayraklar asıldı. Aynı gün ve hafta içinde de kentte etkinliklerin devam edeceği öğrenildi. Buna göre, Gazi Lisesi öğrencilerinin düzenlediği ’Bayrak ve Atatürk Koşusu’, saat 09.50’de İl Jandarma Komutanlığı önünde başlayıp, stadyum girişinde sonuçlanacak. Ayrıca Atatürk’ün cumhuriyete, gençliğe ve bayrağa verdiği önem Cuma hutbelerinde işlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:58:18
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 17:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?