5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sır cinayet aydınlanıyor

Siirt'te Şubat ayında ölü bulunan Hayati Aras'ın cinayet zanlısı olduğu iddiası ile gözaltına alınan 6 kişiden 5'İ serbest bırakılırken 1 kişi tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerin başarılı istihbarı çalışması sonucu yakalanan katil zanlısı cezaevine konuldu.

Şubat ayında ortadan kaybolan ve bir gün sonra cesedi bir çoban tarafından Yeni Mahalle Cengiz Topal Caddesi yakınlarındaki fıstık bahçelerinde bulunan Hayati Aras'ın katilinin bulunması için Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip kurdu.

Silah ile vurularak öldürülen Hayati Aras'ın tahlil sonuçlarında kanın içinde morfin bulunduğu ve vücuduna 5 kurşun isabet etiği ayrıca cesedinin bulunduğu alanda yaklaşık 20 boş kovan bulunduğu bildirildi. Aradan geçen süre içerisinde zanlıların arkalarında hiçbir iz bırakmadığı ve bu nedenle tesbit edilmesi zor olan cinayet vakası için Siirt Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip ile istihbarat çalışmaları başlatıldı. Emniyet yetkililerin ulaştığı ipuçları sonucu 6 kişi gözaltına alındı.

Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 6 kişi emniyette sorguya alındı. Şüphelilerin üzerinde yoğunlaştığı B.T. savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi. B.T ifadesi alındıktan sonra tutuklandı.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirilen katil zanlısı B.T. binaya girerken basın mensuplarının görüntü almasına bir saldırı ihtimaline karşı müsaade edilmedi. Katil zanlısı emniyetteki işlemlerinin ardından Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

Katil zanlısının cinayeti neden işlediği henüz açıklanamazken olayda yardım ve yataklık ettiği düşünülen başka zanlılar olabileceği ve bu yönden çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 10:16:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 20:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?