9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Şirvan Kaymakamı velilerle buluştu

ŞİRVAN KAYMAKAMI VELİLERLE BULUŞTU

Siirt'in Şirvan ilçesi Kaymakamı Mustafa Can, bir araya geldiği velilere, çocuklarının iyiliği için öğretmenlerle işbirliği yapmalarını tavsiye etti.

Mustafa Can, velilere çocuklarının derslerinin ve davranışlarının daha iyiye yönelmesi için öğretmenlerle işbirliği yapmaları gerektiğini belirtti. Velileri okullardaki toplantılara mutlaka katılmaları konusunda uyaran Kaymakam Can, çocukların her istediğinin yapılmasının veya yapılmamasının çeşitli uyumsuz davranışlar geliştirmelerine neden olacağını söyledi. Kaymakam Can, "İçinde bulundukları yaşlarda arkadaş, çocuğunuz için çok önemlidir. Arkadaşı olmasına, iyi arkadaş seçmesine yardımcı olunuz" dedi.

 

Ailelerin çocuklarının okul dışında nerelere gittiklerini takıp etmeleri gerektiğini anlatan Can, "Öğrencinin yetiştirilmesinde en önemli unsur ailedir. Toplumun temel taşı olan ailede çocukların iyi eğitilmesi, eğitim öğretim hayatına doğrudan yansır diye düşünüyorum. Ancak günümüzde maalesef çekirdek ailede çocukların çok da iyi eğitildiği söylenemez. Ahlaki çöküntü insanlara her türlü yansıyor. Ancak bu demek değildir ki kimse çocuğunu iyi bir insan olarak yetiştiremeyecek. Temelde iyi bir ahlak eğitimi

verilirse ailede, mutlaka bu, semeresini verecektir" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Can, daha sonra okul yöneticileri ile bir araya gelerek veli ziyaretlerinde bulunulması gerektiğini, öğrencilerin ders saatleri dışında da sosyal ve kültürel faaliyetlerin içine çekilerek daha sosyal bir yaşam sağlamak için gerekli olan her çalışma için kaymakamlık olarak destek verdiklerini ve bundan sonrada daha fazla destek olacaklarını belirtti.

İlçede eğitim bölgesinde eğitim gören öğrencilerden kaybedilecek tek bir bireyin olmadığını söyleyen Can, daha sonra idarecilerle birlikte velileri evinde ziyaret etti.

ŞİRVAN KAYMAKAMI VELİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 16:40:03
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 23:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?