5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Skandalda 2 kamu görevlisi açığa alındı

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Siirt Valisi Necati Şentürk kentte bir ilköğretim okulunda meydana geldiği iddia edilen nitelikli cinsel istismar olayı ile ilgili olarak idari açıdan yapılması gereken her şeyin yapıldığını belirtti.

Konunun adli açıdan gizlilik içerisinde yürütüldüğünü belirten Vali Şentürk, iki kamu görevlisinin açığa alındığını ve bunlarla ilgili olarak Valilik'ten görevlendirilen müfettişlerin yanı sıra Ankara'dan da müfettiş istendiğini bildirdi. İddiaların nitelikli cinsel istismar olduğunu kaydeden Vali Şentürk, "Valilik olarak yapılması gereken her şey yapılmıştır. Şüphelilerin ortaya çıkarılmasında bilgi ve belgelerin toplanması esnasında çocukların yaşlarının küçük olması ve ilerideki pskilolojik durumları göz önünde bulundurularak emniyet teşkilatı psikilogla birlikte çalışma yürüttü. İki kamu görevlisi açığa alınmış ve bunlar hakkında muhakkik görevlendirilmiştir. Ayrıca bağlı oldukları bakanlık ve genel müdürlükten de müfettiş istenmiştir. Olayı adli açıdan gizlilik kararı alınmıştır. Biz teşkilat olarak psikologlardan yardım aldık. Aynı zamanda Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü ile çalıştık. Öğrencilerimizden ya da mağdure kızlarımızdan iki tanesi il dışında. Bir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruluşta himaye altına yani koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 25 kişi gözaltına alınmış. Bunlardan 15'i tutuklanmıştır. Bunların arasında polis ve asker yoktur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 15:01:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 00:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selam IP: 78.166.98.xxx Tarih : 24.04.2010 21:43:04

vali efendi kalkıpta savunma yapma istersen araştırılmış bulunmuş kimlerin olduğu siz neden asker polis yok diyorsunuz ??