5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Sokaktaki inciler'den Topuz'a ziyaret

SİİRT'TE POLİS HAFTASI KUTLAMALARI

Siirt'te, Türk Polis Teşkilatının 165'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen 'Sokaktaki İnciler' adlı proje çalışmalarına katılan 30 öğrenci Emniyet Müdürü Celali Topuz'u ziyaret ederek kendilerine yapılan katkılardan dolayı çiçek sundular. Emniyet Müdürü Topuz, gün boyu halkın kutlamalarını kabul etti.

'Sokaktaki İnciler' projesine katılan 30 öğrenci adına bir grup öğrenci Emniyet Müdürü Celali Topuz'u makamında ziyaret ederek çiçek sundular. Emniyet Müdürü Topuz, çocukların kendisini ziyaret etmelerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu çocuklarımızın ziyaretleri beni çok mutlu etti. Bu çocuklar yürüttüğümüz proje sayesinde polisimizi daha iyi tanıma imkanı buldular. Proje sayesinde bu çocuklarımız sokağın kötü etkilerinden kurtulmanın yanı sıra bazı güzel değerleri de kavradılar.

İleride topluma yararlı bireyler olacağına inandığımız bu çocuklarımızın kutlama ziyaretleri bu açıdan anlamlıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekilleri Nedim Kuzu ve F.Özgür Çalapkolu başkanlığındaki bir heyet ile M. Enver Mergen başkanlığındaki Siirt Elektrikçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği heyeti de Emniyet Müdürü Celali Topuz'u ziyaret ederek teşkilatlarının yıl dönümlerini kutladılar.

Öte yandan dün akşam Çarşı Hacı Abdülhakim Camii'nde şehit polislerin anısına bir mevlid okutuldu.

 

"SOKAKTAKİ 30 İNCİ"

SODES projesi 'Sokaktaki İnciler' ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak SODES kapsamında yürütmekte olduğumuz 'Sokaktaki İnciler' projesi 2009 yılı Kasım ayı içerisinde onaylanarak faaliyete geçmiştir. Yürütmekte olduğumuz bu projenin amacı ailesinden maddi manevi destek göremeyerek, sokakta çalışan ve eğitimini bırakma noktasına gelen başarılı 30 çocuğun (sokaktaki 30 inci) eğitimlerinin devamının sağlanması için maddi-manevi her türlü desteği sağlayarak, bu çocukların ilerde devletini milletene seven, topluma faydalı, çevresindekilere örnek olacak birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu amaçlara ulaşabilmek için proje kapsamında, öğrencilerle birlikte, proje kapsamında tespit ettiğimiz öğrencilere eğitim salonumuzda haftanın dört günü etüt yaptırılmaktadır. Cuma günleri öğrencilerle beraber halı saha maçı yapılmaktadır.

Maç sonrası öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunulmaktadır. Hafta sonu öğrencilerle beraber çeşitli etkinlik yapılmakta öğrenciler iki defa sinemaya götürülmüş, iki defa piknik yaptırılmış, haftasonu öğrencilerle beraber yemek yenilmiştir. Yürütmekte olduğumuz proje kapsamındaki öğrencilerle beraber sosyal faaliyetler çerçevesinde öğrencilerin doğum günleri takip edilerek bu güne kadar 10 öğrencinin doğum günü kutlanılmış, onlara çeşitli hediyeler alınmıştır. Maddi durumu iyi olmayan proje dahilindeki öğrencilerin ailelerine ziyaretler yapılarak maddi anlamda destek olmak maksadı ile kendilerine gıda paketi verilmiştir. SODES kapsamında yürütmekte olduğumuz 'Sokaktaki İnciler' projesi kapsamındaki 30 öğrencinin her birine ayakkabı, kot pantolon, tşört ve şapka alınmıştır" şeklinde bilgi verildi.

SİİRT'TE POLİS HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 18:14:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 00:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?