5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Sokaktan Sahneye' porejesi hazır

Kısa adı SİSKAV olan Siirt İlim Spor Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından 'Sokaktan Sahneye' adlı bir sanat projesi hazırlandı. Hayata geçirilen proje ile tiyatro kursları düzenlenecek ve oyunlar sahnelenecek.

Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan sanat tiyatrosunun çalışmaları desteklenecek. Bir yıl süreli proje kapsamında her yaştaki gönüllülere yönelik tiyatro ve drama kursları düzenlenecek. 10 adet oyunun sergileneceği proje ile ilgili olarak açıklama yapan Siirt Valisi Necati Şentürk, projenin ilk ürünü Molier'in 'Kibarlık Budalası' adlı oyununun geçen hafta sahneye konulduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Valilik tarafından desteklenen ve SODES kapsamında hazırlanan bu proje ile amaç, ilimizde sanatı seven gençleri eğitmek ve bunun da ötesinde yetenekli gençlerin ortaya çıkarılmasını sağlamaktır. İnanıyorum ki, bu projenin sonunda yetenekli birçok Siirtli gencimizi sanat dünyamıza kazandıracak ve Siirt'te tiyatro sevgisi ve kültürünü daha da pekiştireceğiz. Geçen hafta projenin ilk ayağında Molier'in 'Kibarlık Budalası' adlı oyunu sahneye konuldu. İki gösterimde yaklaşık 900 kişi oyunu büyük bir beğeni ile izledi. Bu da bize Siirt'teki tiyatro sevgi ve kültürünü göstermektedir."

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi sahnesine sahne ışık ve ses düzenleri de satın alınacağı bildirildi. Tiyatro kurslarına devam etmek isteyen gönüllülerin yaş sınırlaması olmadan SİSKAV'ın Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan merkezine başvurabilecekleri açıklandı. Hazırlanan oyunların çevre il ve ilçelere de götürülmesi planlanan proje kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle sahnelenecek bir oyunun hazırlıkları devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 16:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
demokratsiirt IP: 78.186.118.xxx Tarih : 22.03.2009 23:15:23

sayın valiyi birkaç gün önce siirtin en işlek caddesi güres caddesinde gördüm.uzun pardüsüsünü omuzlarına kabadayı gibi atmış esnafları dolaşıyordu.onu böyle görünce gözlerime inanamadım bu şehrin valisi siirt halkına hiçmi saygı göstermiyordu bu ne saygısızlık bu halka karşı.ben şahsen böyle edep adap bilmeyen bu validen utandım.önce halka saygı göstersin.saygı göstermeyenler asla saygı beklemesinler demi ama vali beeeyefendi.bence halkatan özür dilemelidir.