3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Solan Bir Kentin Renkleri

Siirt Barosu tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Solan Bir Kentin Renkleri” adlı Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Fotoğraf Dergisi Editörü Öğretim Görevlisi Nadir Ede, Fotoğraf Sanatçısı Yazar Laleper Aytek, Ünlem Sanat Dergisi Yayın Yönetmeni Fotoğraf Sanatçısı Lütfü Dağtaş ve Siirt Baro Başkanı M. Ali Özel’den oluşan seçici kurul, birinciliği “Tuz Gölü Yok Oluyor” isimli fotoğrafla yarışmaya Ankara’dan katılan Salih Güler’e verdi.
 
“Kırmızı” isimli fotoğrafla yarışmaya İzmir’den katılan Selim Uçar Çam ikinci, “Zeus Mağarasında Çocuklar” isimli fotoğrafla Ankara’dan yarışmaya katılan Süleyman Hakan Görgün ise üçüncü oldular.
 
Ulusal ölçekteki değerlendirmede ayrıca 26 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü. Yarışmaya Türkiye’den toplam 1220 fotoğraf gönderildi.
 
Seçici Kurul Siirt kategorisindeki 522 eser arasında yaptığı değerlendirmede ise  “Berroce” rumuzuyla yarışmaya Ankara’dan katılan Necdet Sözmez’i birinciliğe, “Uçurum-Uçurum” rumuzla yarışmaya Siirt’ten katılan Serdar Sakarya’yı ikinciliğe “Bakış” rumuzla yarışmaya Samsun Ladik İlçesinden katılan Fahri Aksırt’ı üçüncülüğe layık buldu. Bu daldaki Juri Özel Ödülleri Çal İlköğretim Okulu Öğretmeni Gül Çiğdem Çark ve Saraçoğlu Çocuk Yuvası öğrencilerinden Selamet Tuncer’in oldu.  
 
Fotoğraf yarışmasının ödül töreni 5 Nisan Avukatlar Gününde Siirt Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılacak. Ayrıca seçici kurul tarafından belirlenen 62 fotoğraf, 3 ay boyunca Siirt ve İlçelerinde, daha sonra tüm Türkiye’de sergilenecek.
Hefzullah Eryeşil
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 18:29:25
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?