5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Son 20 yılın en sıcak yazı

SİİRT SON YILLARIN EN SICAK YAZINI YAŞIYOR

Siirt ve ilçeleri son yılların en sıcak günleri yaşanıyor. Ramazan ayıyla birlikte daha yoğun hissedilen sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatırken hafta içi gündüz hava sıcaklığının 44 dereceye kadar yükselebileceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, sıcak hava yurt genelini etkisi altına alırken Siirt de son 20 yıllın en sıcak günlerini yaşıyor.

Kentte hava sıcaklarının hafta içinde 44 dereceye varması bekleniyor. Hafta içinde en yüksek nem oranı ise yüzde 49 olarak tahmin ediliyor. Eruh ilçesinde ise belediye tarafından ilçe merkezine asılan hava derecesini gösteren dijital termometrenin gündüz 43 dereceyi göstermesi vatandaşları şaşırttı. İl merkezinde sıcak havalara rağmen orucunu tutan vatandaşlar serinlemek için Güres Caddesi'ndeki çimlere uzanarak iftar saatini bekliyor.

Sıcak hava nedeniyle vatandaşların gündüz dışarı çıkamamasından dolayı iş yerlerinin kapalı kaldığını belirten esnaf Ahmet Ay, "Son yıllarda ciddi derece hava sıcaklığında artış var. Siirt genelde serindi ama son yıllarda hava sıcaklığı baya fark etti. Bu yıl hava sıcaklığın Ramazan ayına denk gelmesi vatandaşları bunalttı. Vatandaşın bir kısmı il dışına kaçtı sıcaklardan. Kalanlar da saat 12.00'ye kadar kimse çıkmıyor dışarı. Biz de iş olmadığı için arttık geceleri iş yerlerimizi açıyoruz. Ramazan'ın

bereketi gece alışverişindedir. İnsanlar iftarını açıktan sonra çarşıya çıkıp ihtiyaçlarını alıyorlar. Bu şekilde olması bizim için de iyi en azından sıcaklığın ortasından gelip dükkanı açıp boş boş müşteri beklemiyoruz. Oruç nedeni ile bazen insanlar gergin oluyor sıkıntı çıkıyor. En azından iftardan sonra herkes kendinde istediğini alabiliyor" dedi.

Öte yandan uzmanlar vatandaşları mecburi olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Yaşlı vatandaşların ise daha dikkatli davranması gerektiği belirtilirken dışarı çıkan vatandaşların gölgede mola vermeleri gerektiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 15:32:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 12:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?