5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Soylu Ergenekon'a değindi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu Siirt'in Aydınlar ilçesi ziyaretinin ardından İl Başkanlığı'ndaki seçim bürosundan vatandaşlara hitap etti.

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Siirt'te katıldığı seçim mitinginde, Ergenekon soruşturmasına değinerek bu oluşumun 1960 yılında başladığını iddia etti.
 
Soylu, "Millet açlık derdinde Ergenekon Ergenekon diyoruz. Siirt'in sokaklarında gezilecek hal yok biz halen Ergenekon'u tartışıyoruz. Tamam, Ergenekon tasfiye edilmeli, gereği yapılmalı, siyaset bulaştırılmaması lazım, bunlar doğru. Ama bu memlekette işsizlik var, sabahtan akşama kadar esnaf siftahsız dükkan kapatıyor, intiharlar var. Bunlar tartışılırken Ergenekon'un 2. iddianamesini konuşuyoruz. Ergenekon 1960'ta başlamıştır. Ama seçimlere yaklaşık 16 gün kaldı ve bunu seçim malzemesi yapmak seçime doğru devamlı bunu yukarıya doğru tırmandırmak seçimin sıhhati ve sağlığı açısından çok anlamlı gözükmüyor. Türkiye'de hukuk dışı, kanun dışı, insanlık dışı buna devlet dahil, kim bir şeye karışmışsa, bunun millet adına sonuna kadar irdelenmeli ve adalet yerini bulmalıdır. Bu ülkede hiç kimse dokunulmaz değildir. Bizim aradığımız
demokratik bir devlettir, sivil bir devlettir, yani sivil halkı esas alan sivil anlayışını yürüten hukuk bir devlettir. Bizim aradığımız milletin ülkemizin güzel insanlarını sürekli sınıflandıran sürekli olarak ilkelendiren ve tasnif eden ve ayıran bir değildir. Millet iradesi, 1960 yılında milletin iradesinin şaha kaldırıldığı bir tarihtir, o zaman başladı. O zaman da, adı Ergenekon konulmamıştır, başka bir isim olmuştur ve o zamandan bugüne kadar gelen bir yapılaşmadır. Tüm bunların tamamı sivil
inisiyatifi, halkın milli iradesini bölmeye ve gücünü azaltmaya halkın yönetime koyabileceği inisiyatifi eksiltmeye yönelik yapılan çalışmanın adıdır" dedi.

DP Lideri Süleyman Soylu, seçim otobüsünde şehir turu attıktan sonra Mardin'in Midyat ilçesine hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?