3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

SSK’DA yeni e-bildirge uygulaması

Kamu ve özel sektör işverenlerinin, sigortalı personele ilişkin internet üzerinden SSK’ya yaptıkları bildirime yeni düzenleme getirildi.

Sosyal Sigortalar Kurumu’nun aldığı karara göre, 5 ve üzerinde sigortalı personel çalıştıran işverenlerin, 2005 yılı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden göndermeleri gerekiyor.

Ağustos ve takip eden aylarda ise 3 ve üzerinde sigortalı eleman çalıştıran özel sektör ve kamu kuruluşlarının, aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde mutlaka e-bildirge uygulaması ile SSK’ya göndermeleri zorunluluğu getiriliyor.

İşverenlerin e-Bildirge uygulaması ile, kuruma gelmeden, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, strese girmeden işyerlerinden, evlerinden ya da internet bağlantısı bulunan herhangi bir yerden 7 gün 24 saat e-bildirge uygulamasıyla aylık prim ve hizmet belgelerini verebileceklerini belirten Sigorta İl Müdürü Av. İsmail Selim, 2005 Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında işyerlerinde 5 ve üzerinde sigortalı çalıştıran, 2005 Ağustos ve takip eden aylarda ise işyerlerinde 3 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel ve resmi sektör işverenlerinin, bu yasal zorunluluk karşısında gereksiz yere idari ve para cezası müeyyidesi ile karşı karşıya kalmamaları için bir an önce "E-Bildirge Hizmetleri Başvuru Formu" ile "E-Bildirge Sözleşmesi"ni doldurarak işyerlerinin işlem gördüğü Sigorta İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini söyledi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 18:06:32
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 09:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?